Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi politikaları için Mehmet Şimşek'in koordinasyonunda bir ekip hazırlık yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili ifadeleri dikkat çekti. Erdoğan, "Önümüzdeki dönem ekonomi politikalarımızı güçlendirmek için uzun yıllar ekonomi yönetimimizde yer alan Mehmet Şimşek kardeşimizin koordinasyonunda hazırlıklar yapıyor" ifadeleri, Şimşek ile 'ekonomi danışmanlığı' üzerine anlaştıkları iddialarını doğruladı.

Canlı ortak yayında Helin Aslan'ın moderatörlüğünde Murat Çiçek, Mustafa Kartoğlu, Belkız Kılıçkaya ve Melik Yiğitel'in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından AK Parti hükümetinde ekonomi bakanlığı yapan, bir dönem Ali Babacan ile birlikte Erdoğan'ın en önemli iki ekonomi kurmayından biri olarak kabul edilen Mehmet Şimşek'in, seçim sonrası sorumluluk almak üzere Erdoğan ile anlaştığı iddiaları cevap buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, iddialara cevap niteliğindeki konuşması ise şu şekilde:

Önümüzdeki dönem ekonomi politikalarımızı güçlendirmek için şimdiden ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Uzun yıllar ekonomi yönetimimizde yer alan Mehmet Şimşek kardeşimizin koordinasyonunda bir ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığımızda, Merkez Bankamızda ve diğer birimlerimizde yürütülen çalışmalarımız var. İnşallah seçimden sonra bunların hepsini bir araya getirip ekonomi politikamızı daha da güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi politikaları için Mehmet Şimşek'in koordinasyonunda bir ekip hazırlık yapıyor - Resim : 1

İDDİALAR NASILDI?
Daha önceden iddia edilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şimşek'e Gaziantep'ten 1'inci sıra milletvekili adaylığı ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması durumunda kendisinin ekonomi danışmanı olmasını önermişti. Kamuoyuna yansıyan ama tarafların teyit etmediği bilgilere göre Şimşek, kilit ekonomik birimlere atama yetkisini de içeren daha geniş kapsamlı bir sorumluluk istedi.

Eski belediye başkanı deprem soruşturmasında tutuklandı İbrahim Kalın, NATO ve F-16 açıklamalarında bulundu Cumhurbaşkanı Erdoğan çok net konuştu: Hesabını soracağız! İnce: Kılıçdaroğlu ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapmadı