Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş'a ziyarette bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere, 6 Şubat'ta meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş'a ziyarette bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere, 6 Şubat'ta meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş'a ziyarette bulundu - Resim : 1

Esenboğa Havalimanı'ndan deprem bölgesine hareket eden Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş'a ziyarette bulundu - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elbistan'ın ardından Kahramanmaraş'ın Afşin ve Malatya'nın Doğanşehir ilçelerinde de depremzedelerle bir araya gelecek, deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezinde açıklamalarda bulundu.

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Elbistanlı vatandaşlarımın her birine geçmiş olsun diliyorum. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 depremlerinin ikinci merkez üssü Elbistan'dır. Bu depremler ilçemizde ağır hasara yol açtı. Bilim insanları maruz kaldığımız afeti istisnai bir tabiat hadisesi olarak tanımlıyor. Artçı sarsıntılar halen devam ediyor. Dün de Malatya'da benzer bir durumla karşılaştık. Bu sarsıntıda da can kayıpları yaşadık. Hasarlı binalardan uzak durmak gerektiğinin tekrar altını çiziyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş'a ziyarette bulundu - Resim : 3

Depremzedelerimizin yaşadığı acının büyüklüğünün farkındayız. Sergilediğiniz metanet karşısında duygulanmamak elde değil. Ziyaretlerimizde milletimizin bu felaketi vakur duruşuyla karşıladığını görüyoruz.

Çetin kış şartları çalışmalarımızı olumsuz etkilese de kısa süre bunun üstesinden geldik. Sivil toplum kuruluşlarımızdan belediyelerimize, çalışmalara destek veren herkese buradan bir daha teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş'a ziyarette bulundu - Resim : 4

DAĞITTIĞIMIZ ÇADIR SAYISI 77 BİNE ULAŞTI
Depremden etkilenen vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak için canla başla çalışıyoruz. Toplam 20 bin depremzedemizin tahliyesini gerçekleştirdik. Çadırkent ve konteyner kent kurulumlarının çalışmalarına devam ediyoruz. Sadece Maraş'ta kurduğumuz ve dağıttığımız çadır sayısı 77 bine ulaştı. Şehrimizde 24 bin konteyner planlaması yaptık. Bunların bir kısmını kurduk.

Elektrik konusunda sıkıntı kalmadı. Doğalgaz hatlarındaki sorunların büyük çoğunluğunu giderdik. Abonelerin yüzde 75'ine doğalgaz veriyoruz. İçme suyu sorununun yüzde 98'ini çözdük.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş'a ziyarette bulundu - Resim : 5

83 BİN KONUT VE 18 BİN KÖY EVİ İLE BİSMİLLAH DİYORUZ
Ekiplerimizin yaptığı incelemelere göre Elbistan'da acil yıkılacak binalar tespit edildi. Maraş'ın tamamında 119 bin bağımsız bölüm yıkılacak. Birkaç ay içerisinde deprem bölgesinde 309 bin konutun inşasına başlıyoruz. Maraş'ta 83 bin konut ve 18 bin köy evi ile bismillah diyoruz. Sizlerden bunun için 1 yıl süre istiyorum. Yeter ki biz, birliğimize, beraberliğimize kardeşliğimize sahip çıkalım. Ölenleri geri getiremeyiz, onların dışında tüm yaraları saracak kudrete sahibiz.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de açıklamalarda bulundu:
Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere sahada çalışan herkesin, deprem mağduru siz kardeşlerimiz Allah yardımcısı olsun. Biz BBP olarak hem sizlerin yanında hem cumhurbaşkanımızın yanındayız.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:
6 Şubat'tan bugüne acılı günler yaşamaktayız. Şehitlerimiz olmuştur, yaralılarımız olmuştu. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AFŞİN'DE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde depremzedeleri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş'a ziyarette bulundu - Resim : 6

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kurum ve kuruluşlarımızla depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak "Evini taşıyacak depremzedelerimize 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ayrıca Malatya'nın Doğanşehir ilçesini de ziyaret edecek.

Son dakika! Kağıthane Devlet Hastanesi tahliye edilecek Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar Cerrahpaşa taşınıyor! Yeni yeri belli oldu İzmir'de araba çarpması sonucu hayatını kaybeden kadının kimliği belli oldu!