Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanede tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanede tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde 40 bini aşkın vatandaş hayatını kaybederken yüz binden fazla vatandaş da yaralı olarak kurtuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanede tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti - Resim : 1

Enkaz altından kurtarılan depremzedelerin diğer illerdeki hastanelerde tedavileri ise sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanede tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti - Resim : 2

Etlik Şehir Hastanesi kampüsündeki Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaralıların sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanede tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği depremzedeler arasında Adıyaman'da, depremin üçüncü gününde kurtarılan 19 yaşındaki Songül Göksu ile Hatay'da depremin üçüncü gününde kurtarılıp Cumhurbaşkanlığı uçağı ile Adana'dan Ankara'ya nakledilen 14 yaşındaki İnci Aşit de yer aldı.

"SÖZÜMDE DURDUM GELDİM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin 248'inci saatinde kurtarılan Aleyna Ölmez'i de ziyaret etti.

"Sözümde durdum, geldim" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aleyna'ya nasıl olduğunu sordu.

Doktorlardan Aleyna'nın durumunu öğrenen Erdoğan, Aleyna'nın teyzesinden, genç kızın psikolog olmak istediğini duyunca "Bitirir bitirimez, üniversite, psikolojiye buraya gelirsin" dedi.

Emine Erdoğan'ın "Bize bir şey söylemek ister misin?" sorusuna genç kız "Önce ailemin, sonra sizin desteğinize ihtiyacım var sadece" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanede tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti - Resim : 4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği ziyarette, eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Bülent Günbörer de eşlik etti.

Kaynak: AA

deprem Ankara Recep Tayyip Erdoğan
İtfaiye erinden duygulandıran mesaj Katar yardım için 9 uçak daha gönderdi Malatya'da depremin ilk anları polis telsizine yansıdı Deprem bölgesinde 156 bin konut acil yıkılacak