Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 yıl sonra ilk kez Mısır'a gidecek

Türkiye ve Mısır arasında 2013 yılından bu yana devam eden soğuk rüzgarlar, büyükelçi atamalarıyla birlikte son bulmuştu. Bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 10 yıl sonra Mısır’a bir ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi. Ziyaretin konu başlığının ise Gazze'de zulüm gören Filistinliler olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 yıl sonra ilk kez Mısır'a gidecek
  • Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkiler 2013 yılında gerildi ve yaklaşık 10 yıl boyunca devam etti. Bu süre zarfında ilk kez 2022 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Devlet Başkanı Sisi, Katar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası'nın açılışında bir görüşme gerçekleştirmişti.
  • Bu görüşmenin ardından ilişkiler normale dönmeye başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllar sonra Mısır’a büyükelçi atamasıyla buzların eridiği resmileşmişti. Bu adıma karşılık olarak ise Mısır'dan Ankara'ya büyükelçi ataması gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 yıl sonra ilk kez Mısır'a gidecek - Resim : 1

10 YIL SONRA MISIR'A GİDECEK

  • Bu adımların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 10 yıl aradan sonra Mısır’a resmi bir ziyaret gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
  • Bloomberg'in haberine göre ziyaretin 14 Şubat tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin yapacağı görüşmede, Gazze’deki Filistinlilere insani yardım ve savaşın sona erdirilmesi için atılacak adımların konuşulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 yıl sonra ilk kez Mısır'a gidecek - Resim : 2

Recep Tayyip Erdoğan
Diyarbakırlı Ramazan Hoca öldürüldü MSB duyurdu: 4 terörist etkisiz hale getirildi İmamoğlu'ndan Akşener'e 'pankart' yanıtı: Bize atılan taşlar gül olur Bekir Bozdağ'dan FETÖ tepkisi