Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın 'kentsel dönüşüm' açıklaması akıllara yıllar önce söylediklerini getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Gördüğünüz gibi Bay Bay Kemal, kentsel dönüşüme karşı. Eğer ta başında önümüzü açsalardı şimdiye çoktan bitmiş olacaktı. Bunlar kentsel dönüşümden anlamaz, böyle bir dertleri yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda kentsel dönüşüm meselesine değindi.

Erdoğan, "Tek gündemimiz depremdir. Depremin yol açtığı acılardır. Bunların telafileridir. Sözümüzü sadece millete söylüyoruz. Vatandaşımızın mağduriyetini giderene kadar başka bir şey ile ilgilenmeyeceğiz. Gördüğünüz gibi Bay Bay Kemal, kentsel dönüşüme karşı. Eğer ta başında önümüzü açsalardı şimdiye çoktan bitmiş olacaktı. Bunlar kentsel dönüşümden anlamaz, böyle bir dertleri yok." dedi.

Erdoğan'ın kentsel dönüşüm sözleri akıllara yıllar önce İstanbul'da yaptığı konuşmayı hatırlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÜSKÜDAR'DA NE DEMİŞTİ?

"Allah göstermesin yarın bir gün buralarda bir deprem olursa kime 'ah' edersiniz? Bana 'ah' edersiniz. Bu gönüllülük esasına dayanan bir şey

Kentsel dönüşüm kimseyi yerinden yurdundan kovmak değildir. Bakanlığımızla biz bu adımları atarız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kentsel dönüşüm açıklamalarında öne çıkan ifadeler:

Deprem bölgesinde ve çevresinde büyüklükleri 6'nın üzerine kadar çıkabilen artçıların tedirginlikleri sürüyor. Gerçekten de Türkiye bir çeşit deprem fırtınasına tutulmuş durumdadır. Depremleri engelleyebilmemiz mümkün değildir. Bize düşen görev şudur, alt yapısıyla, yollarıyla, okullarıyla, güvenli yerler inşa ederek hazırlık yapmaktır. Her iki konuda da ülkemiz son 20 yılda geçmişler mukayese edilemeyecek kadar yol kat etmiştir. Sadece bizim neslimiz Van, Kütahya, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Marmara, Van, Elazığ, İzmir depremlerini bizzat hatırlamaktadır. Bunların dışında yüzlerce depreme daha maruz kaldık. Heyelanıyla, yangınıyla, kuraklığıyla daha başka afetlerle de karşılaştık. Darbe teşebbüslerine kadar tabii olmayan başka sınamaları da bunların üzerine eklememiz gerekiyor. 6 Şubat'ta 11 ilimizi vuran deprem fırtınası milletimize hepsinden daha büyük bir acıyı yaşattı. Deprem yaklaşık 500 kilometrelik bir alanda 14 milyonluk insanımızı etkiledi. Ağır kış şartlarıyla karşı karşıya kaldık. Bir yandan karmaşa, bir yandan hava şartları bizi gerçekten zorladı. Buna rağmen depremden bir kaç saat sonra bakanlarımız bölgeye ulaşarak koordine etmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın 'kentsel dönüşüm' açıklaması akıllara yıllar önce söylediklerini getirdi - Resim : 1

"İNSANIMIZIN ÖNÜNE YENİ BİR GELECEK SERECEĞİZ"
Enkazları kaldıracağız, yaraları sarıyoruz. Gönülleri alacağız. İnsanımızın önüne yeni bir gelecek sereceğiz. Helallik istemek bizim zafiyetimiz değildir. Milletimizle aramızdaki samimiyetten, muhabbettendir. Deprem turisti edasıyla bölgeden gelip geçen bu muhabbeti anlayamaz. Depremin başından beri bunlara cevap vermeye tenezzül etmedik. Biz can onlar mal derdinde...

"BUNLAR KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ANLAMAZ"

Gördüğünüz gibi Bay Bay Kemal, kentsel dönüşüme karşı. Eğer ta başında önümüzü açsalardı şimdiye çoktan bitmiş olacaktı. Bunlar kentsel dönüşümden anlamaz, böyle bir dertleri yok.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın 'kentsel dönüşüm' açıklaması akıllara yıllar önce söylediklerini getirdi - Resim : 2

HANGİ İLDE KAÇ KONUT KAÇ KÖY EVİ YAPILACAK?
Hatay'da 145 bin 650 konut, 15 bin 224 köy evi

Maraş'ta 83 bin 18 bin 681 köy evi

Malatya 62 bin konut 16 bin 714 köy evi

Adıyaman 43 bin 400 konut

Osmaniye'de 11 bin 600 konut ve 1598 köy evi

Diyarbakır 6 bin konut 634 köy evi

Elazığ'da 4500 konut 588 köy evi

Şanlıurfa'da 3 bin konut 700 köy evi

Adana'da 1800 konut 293 köy evi

Kilis 1250 konut 1681 köy evi yapacağız.

"6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN İZLERİNİ KISA SÜREDE İNŞALLAH SİLECEĞİZ"
Biz yaparız, biz iş üretiriz. her seferinde bize başaramazsınız dediler ama biz verdiğimiz sözleri yerine getirdik. insanımızın bize olan inanç ve güvenini boşa çıkarmadık. 6 şubat depremlerinin izlerini kısa sürede inşallah sileceğiz. deprem bölgesini dayanışma içerisinde ayağa kaldıracağız.

Artık hiçbir şekilde yatay ve bölgenin kültürüne uygun özgün mimariden taviz vermeyeceğiz. Fay hattında yapılaşma olmayacak. Zemine uygun yerlerde ise düşük yoğunluklu az katlı sağlam binalar inşa edilebilecek.

Birileri gibi fırsatçılığın peşinde değiliz. Mart ayında 21 244 konutun inşası için kazmayı vurmuş oluyoruz. Geçmişte pek çok afette, Van, Elazığ, İzmir depremlerinde Antalya yangınlarında bunu yaptık. Biz yaparız. Biz laf üretmeyiz, iş üretiriz. Ve bunu yaptıklarımızla ispat ettik.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın 'kentsel dönüşüm' açıklaması akıllara yıllar önce söylediklerini getirdi - Resim : 3

Deprem bölgesini oradaki vatandaşlarımızla birlikte ayağa kaldıracağız. Yeni yerleşimleri zemin artı 3 veya 4 katı geçmeyen binalarda kuruyoruz. Artık hiçbir şekilde yatay ve bölgenin kültürüne uygun mimariden taviz vermeyeceğiz. Zemini uygun yerlerde ise sağlam binalar inşa edilecek. Yeni yerleşimleri altyapısıyla, okuluyla, spor alanlarıyla eksiksiz yaşam alanları olarak tasarlıyoruz. Tarihi ve kültürel varlıkların korunması için ise ayrı bir çalışma yürütüyoruz.

"TÜRKİYE ULUSAL RİSK KALKANI MODELİ OLUŞTURULACAK"
Bu çalışmaya cuma günü bir araya gelerek devam edeceğiz. Türkiye için ulusal risk kalkanı oluşturmayı, şehirlerimizi dirençli hale getirmeyi planlıyoruz. Ön toplantısını cuma günü yapacağımız Türkiye Ulusal Risk Kalkanı toplantısını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanımız Murat Kurum yönetecektir.

Şu anda İstanbul'da 93 bin konutun dönüşümü sürüyor.

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti deprem
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu: Yüksek seviyeli seferberlik başlatıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Bakan Bozdağ'dan fahiş kira artışı açıklaması Sözcü Televizyonu Yayın Hayatına Başladı!