Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine kimler katılacak? 20 lider 45'e yakın bakan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni için dünya liderleri Ankara’ya geliyor. 20 lider ve 45’e yakın bakan Meclis’te olacak. Liderlerin bazıları yemin töreninin ilk günü Meclis’te yerini aldı. Bazı liderler ise Erdoğan’ın yemin edeceği 3 Haziran günü başkente gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine kimler katılacak? 20 lider 45'e yakın bakan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin ederek görevine başlayacak.

Törene aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Cezayir, Macaristan, Ruanda'nın da olduğu 20'ye yakın ülkenin devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor.

İran Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Rusya ise Meclis Başkanı düzeyinde temsil edilecek.

Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro da törende olması beklenen isimler arasında.

PAŞİNYAN'DA YEMİN TÖRENİNE KATILACAK
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarınki yemin törenine katılacağı açıklandı.

İki ülke arasındaki soğukluğun giderilmeye başlandığına işaret olarak yorumlanan açıklamada "Ermenistan, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine katılım için davet aldı. Başbakan Nikol Paşinyan 3 Haziran'daki törende yer almak için Ankara'ya gidecek" denildi.

HÜDA PAR sözcüsü TBMM'de yemin etti Sözcü TV Can Atalay üzerinden algı operasyonu yapmak isterken rezil oldu TBMM'de yemin töreni: CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, yeminine besmeleyle başladı NATO'nun kritik Türkiye ziyareti tarihi belli oldu