Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyardığı konu AK Parti'nin gündeminde! Doğum izni süresi uzatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde TÜİK istatistiklerini paylaşarak aile ve nüfus konusunda "2023 yılı doğum istatistikleri endişe verici" açıklamasında bulunmuştu. Tehlike çanlarının çaldığı konunun AK Parti MKYK toplantısında masaya yatırıldığı öğrenildi. Bu kapsamda doğum izinlerinin yeniden planlanması gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyardığı konu AK Parti'nin gündeminde! Doğum izni süresi uzatılıyor
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'deki son Kabine Toplantısı sonrası "TÜİK'in 2023 yılı doğum istatistikleri endişe verici" diyerek nüfustaki azalışı Türkiye için 'varoluşsal bir tehdit, bir felaket' olarak nitelemişti.
  • Erdoğan "En az 3 çocuk çağrılarının öneminin bugün daha iyi anlaşıldığını görüyoruz" derken konunun geçtiğimiz hafta başında toplanan AK Parti MKYK'da masaya yatırıldığı öğrenildi.
  • Toplantıda konuya ilişkin çözüm önerileri sunuldu.
  • Bunlardan biri de çalışan kadınların doğum izin sürelerinin uzatılması oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyardığı konu AK Parti'nin gündeminde! Doğum izni süresi uzatılıyor - Resim : 1

DOĞUM İZNİ SÜRESİNİN UZATILMASI GÜNDEMDE

  • AK Parti'nin doğum izni süresinin uzatılarak yarı zamanlı çalışmaya imkân sağlanacak, evden çalışma modeli uygulanması için çalışma başlatacağı öğrenildi.

'KIDEM BOŞLUKLARININ BÜTÇEDEN TAMAMLANSIN'

  • Çalışan kadınların çocuk yapma konusunda endişe ve talepleri değerlendirilirken hükümetin gerekli destekleri verip adım atması kararlaştırıldı.
  • Buna göre; doğum izni süresinin artırılması, yarı zamanlı çalışmaya imkân sağlanması, evden çalışma modelinin uygulanması, esnek emek verme, annelerin kıdem boşluklarının bütçeden tamamlanması gibi kararlar gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyardığı konu AK Parti'nin gündeminde! Doğum izni süresi uzatılıyor - Resim : 2

DOĞUM SONRASI İZİNLER

  • Kadın çalışanların çocuk planlarını ertelediklerinin ya da çocuk yapmaktan vazgeçtiklerinin altını çizen bir MKYK üyesi, özellikle doğum sonrası izinlerle ilgili kadınların talebini dile getirdi.
  • Üye, konu ile ilgili şunları söyledi:
"4 aylık doğum izni çok az, kadınların çocukları 5-6 yaşına gelene kadar yarı çalışma / evden çalışma ile desteklenmeleri ve bu duruma kaynak ayrılması gerekiyor. 1 senelik izin seçeneği ile 2-3 senelik uzaktan çalışma imkânı gündeme getirilmeli ve adım atılmalı."

Kaynak: haberet.com

Emine Erdoğan'dan 'Afrika Günü' mesajı 7 üniversiteye rektör atandı 1 komiser daha tutuklandı Yasa dışı bahis çetesine operasyon