Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye gerçekleştirdiği Körfez turu bu ülkelerin medyasında ilgiyle takip edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turunu tamamladı. Tamamlanan tur, bu ülkelerin medyasında büyük bir ilgiyle takip edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği turda birçok alanda çok sayıda anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye gerçekleştirdiği Körfez turu bu ülkelerin medyasında ilgiyle takip edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turu kapsamında ilk ziyaretini Suudi Arabistan'a gerçekleştirdi. Suudi Arabistan'ın ardından Katar'a ziyarette bulunan Erdoğan, son olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne de gitti.

Ziyaretler sırasında üç Körfez ülkesi ile Türkiye arasında birçok alanda çok sayıda anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye gerçekleştirdiği Körfez turu bu ülkelerin medyasında ilgiyle takip edildi - Resim : 1
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretleri Körfez ülkelerinin medyasında da büyük yankı uyandırırken, bu ilgi, Türkiye ile ikili işbirliğinin önemini ve konumunu vurgulayan övgülerle taçlandırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye gerçekleştirdiği Körfez turu bu ülkelerin medyasında ilgiyle takip edildi - Resim : 2

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

Birleşik Arap Emirlikleri resmi ajansı WAM'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE'ye gerçekleştirdiği ziyareti ülke medyasının ana gündem maddesi oldu.

Yapılan haberlerde Birleşik Arap Emirlikleri -Türkiye ilişkilerinin önemi konusunda görüş birliği vardı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayımlanan ve günlük gazete olan El-İttihad gazetesi, "Sürdürülebilir İşbirliği" başlıklı başyazısında, görüşmelerin ikili ortaklık yönlerin geliştirilmesi açısından kararlılığın vurgulandığı belirtildi.

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iki yılda beşinci kez düzenlediği zirvenin, iki dost ülkenin yararına olduğu aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye gerçekleştirdiği Körfez turu bu ülkelerin medyasında ilgiyle takip edildi - Resim : 5

Gazete, Birleşik Arap Emirlikleri-Türkiye görüşmelerinin büyük yatırım fırsatları için ufuk açtığını vurguladı.

Ayrıca, görüşmelerin iki ülkedeki ticari faaliyetleri hızlandırdığını, özel sektörü canlandırdığını ve girişimcileri teşvik ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye gerçekleştirdiği Körfez turu bu ülkelerin medyasında ilgiyle takip edildi - Resim : 7
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan

El-Halic gazetesi ise "Ortaklık ve Güven Diplomasisi" başlıklı başyazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinden övgüyle söz etti.

El-Vatan gazetesi, "BAE ve Türkiye... Kapsamlı ve Umut Veren Ortaklık" başlıklı yazısında ziyareti değerlendirerek, şu ifadelere yer verdi:

"Al Nahyan ile Erdoğan arasındaki görüşmeler, aradaki bağları, işbirliğini ve bunları iki ülke yararına çeşitli alanlarda kalıcı olarak geliştirmeyi hedefliyor. Bu görüşmeler ayrıca, bölge halklarının yararına çalışmak ve barış konusunda ortak arzuyu güçlendirme düzeyinde ileri bir istasyon oluşturmaktadır.

BAE ile Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği, başarıları ikiye katlamayı vadeden gelişmiş bir medeni modeli temsil ediyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye gerçekleştirdiği Körfez turu bu ülkelerin medyasında ilgiyle takip edildi - Resim : 9

BAE medyası, Twitter'da da "Türkiye Cumhurbaşkanı BAE'de" etiketiyle çok sayıda paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye gerçekleştirdiği Körfez turu bu ülkelerin medyasında ilgiyle takip edildi - Resim : 10
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani 

KATAR

Katar medyası da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doha ziyaretine büyük ilgi gösterdi.

Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre, ilişkileri son birkaç yılda özellikle siyasi, askeri ve ekonomik olmak üzere çeşitli alanlarda ileri düzeyde gelişme gösteren Katar ile Türkiye, güçlü kardeşlik ilişkilerinin ve köklü bir stratejik ortaklığın keyfini sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye gerçekleştirdiği Körfez turu bu ülkelerin medyasında ilgiyle takip edildi - Resim : 12

Haberde "Şu anda dünyanın en başarılı ortaklıklarından biri olan Katar ile Türkiye arasındaki ortaklık, Katar Emiri ve Türkiye Cumhurbaşkanı'nın güçlü siyasi iradesiyle stratejik ortaklık düzeyine ulaşmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti ve sonuçları ülkenin Eş-Şark ve Er-Raye gazetelerinde de geniş yer aldı.

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin yapılan haberde, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki tarihi kardeşlik bağlarının, 1929'da imzalanan dostluk ve işbirliği anlaşmasına uzandığı kaydedildi.

Haberde, iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin gelişme gösterdiği, İslam ülkelerinin çıkarlarını ilgilendiren konularda da karşılıklı anlayışın hakim olduğuna işaret edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye gerçekleştirdiği Körfez turu bu ülkelerin medyasında ilgiyle takip edildi - Resim : 15
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman

G20 ÜYESİ İKİ ÜLKE

İki ülke ilişkilerinin tüm alanlardaki gücüne ve çeşitliliğine dikkat çekilen haberde, Suudi Arabistan ve Türkiye liderlerinin karşılıklı ziyaretlerinin ilişkilerin gücünün açık kanıtı olduğu aktarıldı.

Suudi Arabistan basınından "Riyad, Ukaz, El-Medine ve Sabk" gazeteleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin haberlerinde "Suudi Arabistan ve Türkiye bölgesel ve uluslararası ağırlık kazanıyor. İki ülke, Orta Doğu bölgesinde istikrar ve güvenliğin temel direkleridir." şeklindeki ifadelere yer verdi.

Türkiye ile Suudi Arabistan'ın "uluslararası barış ve güvenliğin korunmasında dengeli ve etkili roller üstlendikleri" belirtilirken, iki ülkenin dünyanın en büyük ekonomilerini içeren G20 üyesi olduğu hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye gerçekleştirdiği Körfez turu bu ülkelerin medyasında ilgiyle takip edildi - Resim : 18

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretleri, geleneksel medyanın yanı sıra Suudi Arabistan, Katar ve BAE'deki Twitter kullanıcılarının da en çok konuştuğu konular arasında yer aldı.

Katar Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye Recep Tayyip Erdoğan
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeklerine ilişkin açıklama CHP Tanju Özcan için kararı ne zaman verecek? Mahmud Abbas'dan Türkiye'ye resmi ziyaret CHP'deki gizli toplantını faturası eylül ayında kesilecek