Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemi Zengezur Koridoru ve Karabağ! Nahçıvan'a gidiyor

Ermenistan'ın terör saldırılarına karşı operasyon başlatan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bölgeleri tek tek temizliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan'a gidecek. Masadaki konular arasında Zengezur Koridoru ve Karabağ olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemi Zengezur Koridoru ve Karabağ! Nahçıvan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabağ'daki gerilim, Zengezur Koridoru, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi için Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan'a gidecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemi Zengezur Koridoru ve Karabağ! Nahçıvan'a gidiyor - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul'da yaptığı konuşmada da Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü korumak için attığı adımları desteklediklerini ifade etmiş, "Zengezur Koridoru hakkında verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemi Zengezur Koridoru ve Karabağ! Nahçıvan'a gidiyor - Resim : 2

ELE ALINACAK KONU ZENGEZUR KORİDORU

Erdoğan ile Aliyev arasında yapılacak görüşmelerde, Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkileri ele alınacak, Karabağ'daki son gelişmeler başta olmak üzere güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemi Zengezur Koridoru ve Karabağ! Nahçıvan'a gidiyor - Resim : 3

Görüşmede Nahçıvan ve Azerbaycan arasındaki kara bağlantısını sağlayan böylece Türkiye ile Azerbaycan arasında kesintisiz gidişi mümkün kılacak Zengezur Koridoru da gündemde olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemi Zengezur Koridoru ve Karabağ! Nahçıvan'a gidiyor - Resim : 4

IĞDIR-NAHÇIVAN DOĞAL GAZ BORU HATTI TEMEL ATMA TÖRENİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti kapsamında, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le birlikte, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temel atma törenine katılmaları ve modernize edilen Nahçıvan Askeri Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirmeleri bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemi Zengezur Koridoru ve Karabağ! Nahçıvan'a gidiyor - Resim : 5

BM'DE DESTEK MESAJI VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul'da yaptığı konuşmada da Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü korumak için attığı adımları desteklediklerini ifade etmiş, "Zengezur Koridoru hakkında verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemi Zengezur Koridoru ve Karabağ! Nahçıvan'a gidiyor - Resim : 6

ZENGEZUR KORİDORU NEDİR?

Zengezur Koridoru veya Nahçıvan Koridoru, 2020 Dağlık Karabağ Savaşı'nın Azerbaycan tarafından kazanılmasının ardından Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkes antlaşmasının 9. maddesi gereğince Azerbaycan ile eksklav parçası olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında bağlantıyı kuracak olan koridordur.

Zengezur Koridoru, Ermenistan'a kendisinin ördüğü jeopolitik kuşatmadan çıkış yolu sunuyor. Türkiye ve Azerbaycan'la ilişkilerini düzelterek Kafkasya'da doğmakta olan süreçten yararlanması için jeopolitik bir olanak sunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemi Zengezur Koridoru ve Karabağ! Nahçıvan'a gidiyor - Resim : 7

MSB duyurdu! 5 terörist etkisiz hale getirildi Erzurum'da yürekleri yakan otobüs kazası Son dakika! Bakan Yerlikaya: Çeşitli illerde 72 zehir taciri yakalandı Uyuşturucu satan müzisyen suçüstü yakalandı!