Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM konuşması dünya basınında: Yunan medyası 'Büyük meydan okuma' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Salonda birçok kez alkış alan tarihi konuşmayı uluslararası basın kuruluşları manşetten gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM konuşması dünya basınında: Yunan medyası 'Büyük meydan okuma' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ABD'nin New York kentinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'nda düzenlenen BM'nin 79. Genel Kurulu'nda katılımcılara hitap etti.

ELEŞTİRİNİN HEDEFİ: İSRAİL

Erdoğan'ın Gazze'den Ukrayna'ya kadar birçok konuda gerçekleri dile getirdiği açıklaması dünyada da büyük yankı uyandırdı. Birçok ülkenin medyasının yoğun ilgi gösterdiği konuşma, manşetlere de taşındı. New York Times Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerini ilk sayfadan gördü. Haberde Erdoğan'ın 20 dakika boyunca Tel Aviv yönetimini sert biçimde eleştirdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM konuşması dünya basınında: Yunan medyası 'Büyük meydan okuma' dedi - Resim : 1

'NETANYAHU VE CİNAYET ŞEBEKESİ'Nİ AZARLADI

Katar merkezli yayın organı Al Jazeera, 'Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM ve Batı değerlerinin Gazze'de öldüğünü söyledi' başlıklı haberinde, "İsrail'in Gazze'deki saldırısını açıkça eleştiren Erdoğan, Netanyahu hükümetini Orta Doğu'yu savaşa sürüklediği için azarladı. Uluslararası toplumu 'Netanyahu ve cinayet şebekesini' durdurmaya çağırdı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Gazze'de 'derhal ateşkes' çağrısında bulunduğunu yazan Al Jazeera, Erdoğan'ın "Bundan 70 sene önce nasıl Hitler, insanlığın ittifakıyla durdurulmuşsa, Netanyahu ve cinayet şebekesi de insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır." cümlesini ön plana çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM konuşması dünya basınında: Yunan medyası 'Büyük meydan okuma' dedi - Resim : 2

MANŞETLERDE "HİTLER" BENZETMESİ

Reuters haber ajansı, Erdoğan'ın BM ve Batı değerlerinin Gazze'de öldüğü sözlerini manşetine taşıdı. Politico gazetesi ise Erdoğan'ın Netanyahu'ya yönelik eleştirilerinin altını çizdi. Başlıkta da "70 yıl önce Hitler nasıl durdurulduysa, bugün de Netanyahu öyle durdurulmalı" ifadeleri yer aldı.

Alman medyasında da benzer manşetler atıldı. Die Welt, Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler üyesi ülkelere dönüp "İsrail'in soykırım yapıyor" dediğini yazdı. Sırp haber ajansı "Erdoğan Netanyahu'yu bir kez daha Hitler'e benzetti" ifadesini vurguladı. Hırvat devlet televizyonu HRT, Cumhurbaşkanı'nın 'İsrail'i Durdurun' çağrısını okuyucularına iletti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM konuşması dünya basınında: Yunan medyası 'Büyük meydan okuma' dedi - Resim : 3

YUNAN MEDYASI "BÜYÜK MEYDAN OKUMA" DEDİ

Yunan medyasında da Erdoğan'ın açıklamaları dikkatle takip edildi. Erdoğan'ın tüm ülkeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaya davet ettiği vurgulanarak Ta Nea gazetesinde "Erdoğan'ın büyük meydan okuması" başlığı yer aldı.

Türkiye 3. Dünya Savaşı'nda yer alacak mı? Kocanın işi boşanma nedeni oldu Erdoğan'dan ABD'ye mesaj: İsrail'in karşısında durun Şehit Şeyda Yılmaz'ın dayısı konuştu