Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEKNOFEST'e ziyaret! Artık TEKNOFEST kuşağı, uzaya füze atan gençlerimiz var

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki TEKNOFEST'in etkinlik alanına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. 1 milyon gencin TEKNOFEST'e başvurduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşçisin sen işçi kal diyenler vardı, şimdi TEKNOFEST kuşağı var." dedi. Sığınmacı provokasyonuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülke kimsenin istilaya cüret edeceği sahipsiz bir ülke değildir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEKNOFEST'e ziyaret! Artık TEKNOFEST kuşağı, uzaya füze atan gençlerimiz var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki TEKNOFEST'in etkinlik alanına geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

TEKNOFEST'e katılan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu yıl 3 şehirde düzenleniyor. Katılım ve gösterilen ilgi bizi çok sevindiriyor. Çünkü TEKNOFEST benim adeta evladım gibidir. 2017 yılında bir kucağıma torunum Aybike'yi diğer kucağıma fikri oluşan TEKNOFEST'i alma şansı yakaladım. Bu güzel festivalin büyümesine bizzat şahitlik ettim. 

Her seviyeden 1 milyon gencimizin başvurduğunu öğrendim. İşte bu tablo Türkiye Yüzyılı tablosudur. Milli mücadeleyi zafere ulaştıran Büyük Taarruzun yıl dönümü olan 30 Ağustos'ta paylaştığımız 100. yıl marşında ne diyor?

Özgürlük tutkusu damarlarımda, çelikten her nefer semalarımda. Sarmaşık dal gibi sarılmışız birbirimize, Tek yürek bu millet en zor anında...

Kimseye boyun eğmeyen bu milletin damarlarında dolaşan özgürlük tutkusunu anlamak isteyen gelsin burada sizlere baksın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEKNOFEST'e ziyaret! Artık TEKNOFEST kuşağı, uzaya füze atan gençlerimiz var - Resim : 2

"ARTIK TEKNOFEST GENÇLİĞİ VAR"

Bir zamanlar insanımıza işçisin sen işçi kal denildiği dönemler yaşandı. Ama şimdi sıkıysa söyle. Şimdi uzaya füzeler gönderen bir gençlik var. Artık İHA'larımız var, SİHA'larımız, AKINCI'larımız, KAAN'ımız var. Emperyalistlerin çıkarları uğruna, gençlerimizin geçmişleriyle bağlarının kopartıldığı dönemler geride kaldı. Artık TEKNOFEST kuşağı var. Artık çalışkan gençlerimiz var. Artık çok oyun bozduk, çok tuzak atlattık ama önümüzde hala dikkat etmemiz gereken tehditler bulunuyor. Kökleri tarihin derinliklerine kadar uzanan medeniyet değerlerimizi iyi öğrenmeli ve harekete geçirmeliyiz.

SIĞINMACI PROVOKASYONUNA TEPKİ

Çağa ayak uyduramayan milletlerin akıbeti berbat olmaya mahkumdur. Birileri ülkemizde yaşayan sığınmacıları etrafa kin ve nefret tohumları saçmanın vesilesi yapmaya çalışıyor. Alacağımız asıl ders başkadır. Bu mazlumların bize sanayiden teknolojiye ticaretten diplomasiye her alanda daha güçlenmemiz gerektiğini gösteriyor. İyiyi kötüden mazlumu şarlatandan ayıralım gereken ayrıştırmayı zaten yapıyoruz. Kardeşim hiç merak etmeyin, bu ülke kimsenin istilaya cüret edeceği sahipsiz bir ülke değildir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEKNOFEST'e ziyaret! Artık TEKNOFEST kuşağı, uzaya füze atan gençlerimiz var - Resim : 3

"MESLEK LİSELERİMİZ ARANAN ELEMAN YETİŞTİRİYOR"

Madem batı adaleti istiyoruz, nefret suçları hususunda benzer düzenlemeleri hesaba geçirmeliyiz. Hangi ipi çekseniz ucu aynı yerlere çıkar. Şerri yaymak isteyenlerin kavgası bugün de sürüyor. Biz TEKNOFEST gibi milli teknoloji hamleleriyle hayırda yarıştırma peşindeyiz.

Yalan haberlerle milleti kışkırtanların ne peşinde olduğunun farkındayız. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimizin bilime, teknolojiye, araştırmaya, geliştirmeye, ötekine saygıya, vicdanı, ahlakı ve erdemi yüceltmeye olan ilgisini biliyoruz. Bu yüzden de tüm yatırımımıza gençlerimize yapıyoruz.

Artık yüksek öğrenim konusunda kaygıları kalmayan gençlerimizin mesleki öğrenime yöneldiğini müşaade ediyoruz. Meslek liselerimiz birer insan yetiştirme fabrikası gibi çalışıyor Aynı şekilde fiber güvenlik meslek yüksek okulları gibi hızla devreye giriyorlar. Meslek liselerimiz ve meslek yüksek okullarımız ara elaman değil aranan elaman yetiştirmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEKNOFEST'e ziyaret! Artık TEKNOFEST kuşağı, uzaya füze atan gençlerimiz var - Resim : 4

İsveç'ten NATO üyeliği için flaş Türkiye açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar! Bakan Mehmet Fatih Kacır TEKNOFEST stantlarını gezdi Kılıçdaroğlu'ndan gündem olan HÜDA-PAR sözleri