Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye ve İran açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya dönüşü uçakta gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, burada İran'ın Türk kökenli Cumhurbaşkanı ile ilgili ilişkilerimizin bundan sonra daha iyi olmasını istediğini belirtti. Erdoğan, Suriye ilişkileriyle ilgili olarak ise, Esed'i her an Türkiye'ye davet edebileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye ve İran açıklaması
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Hollanda maçını tribünden izlemek üzere Almanya'ya gitmişti.
  • Erdoğan Almanya dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"TÜRKİYE-İRAN İLİŞKİLERİ İNŞALLAH DAHA İYİ OLACAKTIR"

  • Geçen günlerde İran'da yapılan seçimde Türk kökenli Mesud Pezeşkiyan Cumhurbaşkanı oldu.
  • Erdoğan, Mesut Pezeşkiyan ile ilgili şöyle konuştu:
"Azeri kökenli bir Türk. Mesela Tebriz'de Türkçe konuşuyor. Ama Kürt bölgelerine gittiği zaman oralarda da Kürtçe konuşabiliyor. Farsça’ya da gayet hakim. O şekilde onu da konuşabiliyor. Ben döndüğümüzde kendisiyle irtibat kurup tebrik edeceğim. Bundan sonraki süreçte Türkiye-İran ilişkileri inşallah daha iyi olacaktır. Kaldı ki İran'la bölgede münasebetleri en iyi olan ülke Türkiye. İran bizim tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan önemli bir komşumuzdur. Yeni dönemde Türkiye-İran ikili ilişkilerinin artan bir tempoda olumlu istikamette gelişmesini bekliyorum."

"ORTADA BİR MİKSER VAR"

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sorulan provakatif olaylarda bir el elin olup olmadığı ile ilgili de "Muhakkak ortada bir mikser var. Yani bu tür olaylarda bir siyasi mikserin olmaması mümkün değil. Onlar ne kadar bu işi karıştırmaya gayret ederlerse etsinler zaten biz güçlü bir devlet olarak bunlara gereken tokadı anında attık. Bundan sonra da atmaya devam ederiz. Türkiye'nin gücü sayesinde nasıl ki PKK’yı, PYD’yi, KCK'yı, FETÖ'yü çökerttiysek, aynı şekilde bunları da çökertiriz. Ama yeter ki bizim içimizdeki siyasetçiler bu noktada akıllı hareket etsin. Artık biliyorsunuz ana muhalefet diye bir şey kalmadı. Bu muhalefet sürekli kışkırtıcılık yapmaya devam ediyor, rahat durmuyor. Hala kalkıyor, mültecilerle uğraşıyor.

"ESED'İ HER AN DAVET EDEBİLİRİZ"

  • Şu anda Suriye'den 3 milyonu aşan mülteci ülkemizde. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki, Beşar Esed şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Çünkü biz dün Suriye ile düşman değildik ki, biz Esed ile ailece görüşüyorduk. Biz davetimizi yapacağız. İnşallah bu davetle birlikte de Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir. Türkiye’de görüşme olması konusunda ise Sayın Putin'in yaklaşımları var. Irak Başbakanı’nın bu konuda yaklaşımları var. Biz her yerde arabuluculuktan bahsediyoruz da sınırımızdakiyle, komşumuzla niye olmasın?" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan UEFA'nın Merih Demiral kararına tepki Emeklilere özel internet sitesi Bayrak provokatörlerinden biri daha yakalandı PKK köyleri patlayıcılarla tuzakladı