Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Savunma Üniversitesi'nde önemli açıklamalar

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi'nin Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. NATO'ya Türkiye'nin önemi hakkında çarpıcı mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in üyelik sürecine de değindi. İsveç'in terörle arasına mesafe koyamamasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 kritik soru sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Savunma Üniversitesi'nde önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi, 5. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi ve 12. Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi, Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Buradan sizlerin vasıtasıyla ey şanlı asker diyerek milletimizin dualarından eksik etmediği kahraman ordumuzun her bir neferine saygılarımı sunuyorum.

Milli Savunma Üniversitemizin kuruluşundan günümüze geçen sürede katettiği mesafeyi tebrik ediyorum. Önemli rol oynayan rektör ve ekibini kutluyorum. Üniversitemizin küresel marka değerini daha da artıracağına inanıyorum.

Türkiye'nin zaten çok güçlü ve üst düzey olan askeri eğitim standardını yeni kazanımlarla yükseltmeye devam edeceğiz. Dünyadaki devletlerinin çoğunun geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanırken biz düzenli orduya 2232 yıl önce geçtik.

Burası Metehan'ın Sultan Alparslan'ın, Fatih Sultan Mehmed'in ve Gazi Mustafa Kemal'in aklının cesaretinin dehasının yaşadığı ve yaşatıldığı güzide bir ocaktır.

Ordumuz nerede olursa olsun her vazifeyi büyük bir titizlikle yerine getirmiştir. TSK dünyanın hem en güçlü hem de en güvenilir orduları arasında yer alıyor. Ne milletimize ne ordumuza ne de çatısı altında görev aldığımız uluslararası örgütlere halel getirmedik. Kimsenin namusuna el uzatmadık, kimsenin canına malına göz dikmedik. Barış ve istikrar ortamının yeniden inşası noktasında hep samimiyetle çaba harcadık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Milli Savunma Üniversitesi mezuniyet töreninde açıklama

NATO'YA İSVEÇ MESAJI

Türkiye'nin 71 yılda NATO'ya yaptığı katkıyı çok az ülke yapmıştır. Tüm bunlar ortadayken bize karşı yapılanlardan dolayı ittifakın geleceğini endişeli görüyoruz. 

Bize tavsiyede bulunanlar öncelikle şu sorulara açık yüreklilikle cevap vermeli;

- Türkiye sokaklarında teröristlerin cirit attığı bir ülkeye nasıl güvenebilir?
- Teröristleri ile arasına mesafe koymayan bir devlet NATO'ya nasıl bir katkı yapabilir?
- Terörizmle mücadele etmeyenler ittifakın hasımlarıyla nasıl mücadele edebilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Savunma Üniversitesi'nde önemli açıklamalar - Resim : 2

"MADRİD'DE ÜLKEMİZE VERİLEN SÖZLERE RİAYET EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Biz her işimizde olduğu gibi burada da dürüst davranıyor, gizli bir gündemle değil, şeffaf bir şekilde hareket ediyoruz. Madrid'de ülkemize verilen sözlere riayet edilmesini bekliyoruz. Bağcıyla hiçbir işimizin olmadığını, tek amacımızın üzüm yemek olduğunu burada bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Salı günü Vilnius'ta yapılacak Liderler Zirvesi'nde tüm bu hususları tekrar ittifak ortaklarımızın dikkatine getireceğiz. Ülkemiz, milletimiz ve güvenliğimiz için en hayırlı karar neyse inşallah onu hayata geçireceğiz.

"29 EKİM 2023'TE CUMHURİYETİMİZİN ŞANINA YAKIŞIR BİR KUTLAMA YAPACAĞIZ"

Bu sene Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıldönümünü idrak ediyoruz. 29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin şanına yakışır bir kutlama yapacağız. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan bu yıldönümünü sosyal, beşeri, iktisadi ve siyasi olarak tüm yönleriyle ele alacağız. Kapsamlı bir değerlendirme neticesinde güçlü ve zayıf yanlarımızla gelecekte atacağımız adımları belirleyeceğiz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını her bakımdan ülkemiz, milletimiz ve kurumlarımız için, yeni bir dönemin mukaddimesine dönüştürmek istiyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Savunma Üniversitesi'nde önemli açıklamalar - Resim : 3

Binlerce düzensiz göçmen sınır dışı edildi Yeni İMEİ kayıt ücreti ne zaman itibaren geçerli? Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Hollanda ile kritik temas 15 Temmuz'da ücretsiz sefer yapacak hatlar belli oldu