Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Barış Antlaşması'nın yıl dönümü için mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Lozan Barış Antlaşması'nın Türk milletinin vatan topraklarını işgal eden güçlere karşı elde ettiği zaferi uluslararası alanda da onaylanmıştır. Türkiye, 101 yıldır süregelen kalkınma yolculuğunu bölgesinin istikrar abidesi olarak kararlılıkla sürdürmektedir" şeklinde açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Barış Antlaşması'nın yıl dönümü için mesaj
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
  • Erdoğan mesajında, "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel belgelerinden biri olan Lozan Barış Antlaşması'nın 101. yıl dönümüdür. Bu antlaşma, milletimizin vatan topraklarını işgal eden güçlere karşı kazandığı zaferi uluslararası alanda da tescillemiştir" dedi.

TÜRKİYE'NİN KARARLI KALKINMA YOLCULUĞU

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgesinin istikrar abidesi olarak 101 yıldır sürdürdüğü kalkınma yolculuğunu kararlılıkla devam ettirdiğini vurguladı.

TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFLERİNE ODAKLANIYOR

  • Erdoğan, Türkiye'nin her gün yeni krizlerin patlak verdiği ve belirsizliklerin arttığı bir dönemde Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklandığını belirtti.

MİLLETİN İRADESİNE SAYGI

  • Erdoğan, milletin iradesini bu asırda mühürleme kararlılığından bahsederek, ileriye dönük inşa sürecinde hiç kimsenin bu kararlılığın önüne geçemeyeceğini ifade etti.
  • Erdoğan, Türkiye'nin millet olarak zorluklar ve saldırılar karşısında geri adım atmadan, birlik ve beraberlik içinde aydınlık yarınlarına doğru ilerlediğini vurguladı.

LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI'NIN 101. YIL DÖNÜMÜ

  • Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın 101. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitleri rahmetle yâd ederken, gazilere hayırlı ve bereketli ömürler diledi.
  • Erdoğan şunları aktardı:
Her gün yeni bir krizin patlak verdiği, geleceğe dair belirsizliklerin arttığı bir dönemde ülkemiz, Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklanmış durumdadır. İçinde bulunduğumuz asra milletimizin mührünü vurma irademizin önüne inşallah kimse geçemeyecektir. Millet olarak yılmadan, zorluklar ve saldırılar karşısında geri adım atmadan, birlik ve beraberlik içinde aydınlık yarınlarımıza yürüyoruz. Bu düşüncelerle Lozan Barış Antlaşması’nın 101’inci seneidevriyesinde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i, silah arkadaşlarını, bağımsızlığımız uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize hayırlı ve bereketli ömürler diliyorum.
Naci Görür'den yeni uyarı! Esad'ın şartına Fidan'dan yanıt Meclis karıştı: Yumruklar konuştu Bakan Fidan: PKK Irak'ı kanser hücresi gibi sarıyor