Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kılıçlı yemine ilk yorum: Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyetinde teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında ilk kez konuştu. Erdoğan "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Oradaki birkaç kendini bilmez. Bunlar da evelallah temizlenecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi'nde 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının son kısımlarında 30 Ağustos'ta Kara Harp Okulu mezuniyetinde teğmenlerin olay olan kılıçlı yemini hakkında konuştu. 

İlk kez teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında yorum yapan Erdoğan, şunları söyledi: 

"BU KILIÇLARI KİME ÇEKİYORSUNUZ? KENDİNİ BİLMEZLER TEMİZLENECEK"

"Geçen diploma töreninde kılıçlar çektiler, bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç kendini bilmez. Bunlar da evelallah temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. 30-50 kişi olabilir kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değildir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kılıçlı yemine ilk yorum: Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değildir - Resim : 1

"KIZLARIMIZ ANADOLU YAVRUSU"

3 tane birinci olan kızımız var. Birinin ismi İkra. 3 kardeş adı İkra, Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi onlar da Anadolu yavrusu. Tabi bu oyuna nasıl geldiler, şimdi çalışmalarımızı yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kılıçlı yemine ilk yorum: Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değildir - Resim : 2

"BUNLARIN SÜRATLE TEMİZLENMESİYLE İLGİLİ ADIMLARIMIZI ATIYORUZ"

Bu konuyla ilgili üniversitemizle Kara Kuvvetleriyle görüşmelerimizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesiyle ilgili adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kılıçlı yemine ilk yorum: Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değildir - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan için imam hatiplerin önemi Kilis'te deve kuşu bulundu MİT'ten nokta operasyon Vaniköy'deki yer yeniden ağaçlandırılacak