Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamu personeline yabancı uygulama uyarısı! Akıllı telefonlarda Türkiye'nin uygulamaları olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanlarının belge, bilgi ve dokümanların akıllı telefonlardaki yabancı mesajlaşma uygulamalarıyla yapılmaması gerektiğini söyledi. Yeni çalışmanın yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte kamu görevlilerimiz arasında yabancı mesajlaşma programlarının kullanımı da arttı. Söz konusu uygulamalardan resmi kurumlarımıza ait belge, not ve doküman da paylaşılıyor. Ciddi zafiyet oluşturduğu açıktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamu personeline yabancı uygulama uyarısı! Akıllı telefonlarda Türkiye'nin uygulamaları olsun
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Kale Yerleşkesi'nde MİT'in 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamu personeline yabancı uygulama uyarısı! Akıllı telefonlarda Türkiye'nin uygulamaları olsun - Resim : 1

KAMU PERSONELİNE AKILLI TELEFON UYARISI

  • Birçok ülkede güvenlik tehlikesi oluşturduğu için harekete geçilen TikTok ve benzeri uygulamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündeminde.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu görevlilerinin kurumlara aile belge ve bilgileri yabancı uygulamalarda paylaşmaması gerektiğini vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamu personeline yabancı uygulama uyarısı! Akıllı telefonlarda Türkiye'nin uygulamaları olsun - Resim : 2

  • "Devlet görevlilerimize ve kurumlarımıza yönelik siber saldırıların engellenmesi noktasında MİT'in başarılarını gururla takip ediyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte kamu görevlilerimiz arasında yabancı mesajlaşma programlarının kullanımı da arttı. Söz konusu uygulamalardan resmi kurumlarımıza ait belge, not ve doküman da paylaşılıyor. Bu durumun bilgi güvenlik açısında ciddi zafiyet oluşturduğu açıktır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamu personeline yabancı uygulama uyarısı! Akıllı telefonlarda Türkiye'nin uygulamaları olsun - Resim : 3

  • Avrupa ülkelerinin yabancı uygulamalara karşı önlemler aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belli seviye ve görevlerdeki kamu personeline yönelik belli kısıtlamaları hayata geçirdiklerini görüyoruz. Bu konuda devletimizin de harekete geçmesi gerektiğini inanıyorum. Yabancı uygulamalar yerine kendi şirketlerimiz tarafından geliştirilen Türkiye uygulamalarının kullanımının teşviki bu süreçte değerlendirilebilir. MİT Başkanlığında devletimizin bilgi güvenliğini tahkim hususunda diğer kurumlarımıza rehberlik etmesinde fayda görüyorum. Biz de takipte olacağız." ifadelerine yer verdi.
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu META'ya tarihi WhatsApp cezası Bahçeli: Provokasyon arayışındaki mihraklara asla fırsat verilmeyecek Limon soslarının satışı yasaklanacak