Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ açıklaması: "Sonu diğer iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in ölümü üzerine ilk açıklamasını yapan Erdoğan, "Sonu iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur" dedi. Bölgedeki savaşları işaret ederek bir olma çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli'nin çağrılarına destekte bulunarak, "Terörün olmadığı bir Türkiye inşa edelim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ açıklaması: "Sonu diğer iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

"SONU DİĞER İBLİSLER GİBİ ONURSUZ BİR ÖLÜM OLMUŞTUR"

"AK Parti olarak şımaran böbürlenen bir parti asla olmadık. Hamdolsun bugüne kadar milletimizi mahçup edecek bir şey yapmadık. Gün oldu darbecilere meydan okuduk, eli kanlı terör örgütlerine karşı canımızı ortaya koyduk. Gün oldu bürokratik oligarşiye, vesayete karşı durduk. 15 Temmuz'da haysiyet fukaralarını, hain planlarını birden bozguna uğrattık. FETÖ'cülere ülkeyi teslim etmedik. Asla kibre kapılıp halkla arasına mesafe koyanlardan olmadık. Milletin çizdiği rotadan bir an bile ayrılmadık. Bu zorlu mücadele boyunca kendimiz bedel ödesek dahi millete bedel ödetmedik. Milletin istikametinden hiç sapmadık. Milletin çocuklarını hizmet ve himmet diyerek mankurtlaştıranların sonu diğer iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur. Dünyadan şehit kanlarının hesabını vermeden gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ açıklaması: "Sonu diğer iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur" - Resim : 1

BETÜL ÖNDEROĞLU'NA BAŞ SAĞLIĞI

Tabi afetlerde kaybettiğimiz nice yol arkadaşlarımız oldu. Her ölüm gibi bu arkadaşlarımızın bu kardeşlerimizin vefatları da erkendi, zamansızdı, yüreklerimize kor bir ateş saldı. Rabbim hepsine rahmet eylesin diyorum. Geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyemiz Betül Önderoğlu’na Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Bugüne kadar olduğu gibi yüksek bir şuurla insanlara örnek olacak bir teslimiyet içinde bizlere yakışan asil bir dava ahlakıyla Türkiye’ye hizmet yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Her birinize mücadelenize verdiğiniz samimi destek için şükranlarımı sunuyorum.  

"FETÖ BİTENE KADAR MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEKTİR"

Biliyoruz ve inanıyoruz ki Allah'ın cezalandırması çetindir. Rabbimiz bu ülkeye verdiği zararları bu hainlerden tek tek soracaktır. Biz de devlet olarak FETÖ'nün tam tasfiye olana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Devletimizin kurumlarının tüm nefesi hem Türkiye'de hem de dünyada FETÖ'cü sırtlan sürüsünün ensesinde olacaktır. FETÖ bitene kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Baş hainin ölümüyle şehit ailelerimizin yüreği biraz soğumuş, Türkiye'ye ihanet edenlerin sonunun ne olduğu görülmüştür.

Şu ana kadar 259 ilçemizde kongrelerimizi adeta bir bayram havasında tamamladık. Yeni seçilen ve görevlerine devam eden kardeşlerimi tebrik ediyor, kendilerine Mevlam'dan başarı diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ açıklaması: "Sonu diğer iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur" - Resim : 2

"GELİN BİR OLALIM, İRİ OLALIM"

Parti ve ittifak olarak gerilen siyaset ortamını dağıtma niyetli adımlar atıyoruz. Önümüzdeki seçimsiz 3.5 yıllık süreyi bir icraat seferberliğine dönüştürme çabasındayız. Haritalar yeniden kanla çizilmek istenirken, İsrail'in yaktığı yangın sınırlarımıza yaklaşırken iç cephemizi güçlendirmeye çalışıyoruz. 85 milyona 'gelin bir olalım, iri olalım, gür olalım' diyoruz.

"GERİLİM VE SOKAK SİYASETİ TÜM ÜLKEYE VE MİLLETE KAYBETTİRECEKTİR"

Türkiye ortak paydasında 85 milyon bir araya gelebilelim istiyoruz. Yıllardır ideoloji üzerinden milletimizin arasına nefret tohumu saçanların şaibeli bir kurultay süreci ile de olsa bir köşeye atılması Türkiye’nin birlik ve dirliği noktasında değerli bir kazanımdır. Temennimiz yıllar yılı muhalefeti esir alan çirkin dilin sahipleri ile birlikte artık terk edilmesi, siyasette yeni bir sayfanın açılmasıdır. Milletimizin siyasi aktörlerden beklentisi de bu yöndedir. Coğrafyamızın içinde bulunduğu tehlikeli konjonktür siyasetçi olarak hepimizi ağırbaşlı davranmaya teşvik etmektedir. Gerilim ve sokak siyaseti sadece buna tevessül edenlere değil tüm ülkeye ve millete kaybettirecektir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ açıklaması: "Sonu diğer iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur" - Resim : 3

"İSTİKLAL MARŞIMIZLA SORUNU OLANLARA 'EYVALLAH' DEMEYİZ"

Haksızlık, hukuksuzluk, küstahlık karşısında kesinlikle sessiz kalamayız, istiklal marşımızla sorunu olanlara eyvallah demeyiz. İster baro olsun, ister avukat olsun, ister siyasetçi, ister gazeteci kılıklı terörist seviciler olsun, şiddeti övenlere, yeleğine silahı, terörü alarak siyaset yapanlara müsamaha ile yaklaşamayız.

"TERÖRÜN VE ŞİDDETİN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE İNŞA EDELİM"

Türkiye'nin geleceğinde terör ve terörün karanlık yüzüne yer yoktur. Hep beraber terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye'yi inşa edelim istiyoruz. Cumhur İttifakı olarak açtığımız tarihi fırsat penceresi hırsa, kişisel hesaplara kurban edilmemeli. Siyaset kurumu, Meclis, sivil toplum, basın, akademi ve toplum olarak terörün olmadığı bir Türkiye inşa edelim.

"GELDİĞİMİZDEN BERİ GAYEMİZ EN İYİ SAĞLIK HİZMETİNİ SAĞLAMAKTI"

2002 yılı sonunda ülkeyi yönetim mesuliyetini üstlendiğimizde hizmet alanlarımızı, sağlık, eğitim, adalet ve emniyet olarak belirledik. Bugüne kadar da bu hassasiyetimizden kesinlikle taviz vermedik, bilhassa sağlık alanında gerçekten kötü bir Türkiye tablosu devralmıştık. Hastane bulunsa doktor bulunmuyor, doktor bulunsa ilaç bulunmuyor. İlaç buldunuz bu sefer satın alacak para bulunmuyor. Hastane yatak sayımız 164 bin iken şu an 182 bini nitelikli toplam 270 bin yatağımız var.

Pek çok başlıkta ilave ücret ödemeden özel sağlık kuruluşlarında vatandaşımızın hizmet almasının önünü açtık. Tekrar söylüyorum. Tüm bu süreç boyunca gayemiz, ister devlet hastanesi ister özel hastane olsun, milletimize en iyi sağlık hizmetinin sağlanmasıydı. İlk defa bizim uygulamaya aldığımız evde sağlık hizmetleriyle 2.6 milyon vatandaşımızın ayağına sağlık hizmeti götürüyoruz. Tüm kardeşlerimizin birinci sınıf sağlık hizmeti almasını temin ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ açıklaması: "Sonu diğer iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur" - Resim : 4

YENİDOĞAN ÇETESİ SÜRECİ

Sağlık Bakanlığımız ve İstanbul İl Sağlık Müdrülüğmüüz harekete geçiyor. Çete teknik ve fiziki takibi alınıyor, sorumluların üzerine kararlılıkla gidiliyor. Yürütülen titiz soruşturma neticesinde çete üyelerine operasyon yapılarak elebaşları tutuklanıyor. Dosya kapsamında 47 şüpheliden 22’si şu an cezaevinde, soruşturmanın adli boyutunda bunlar yaşanırken, Sağlık Bakanlığımız Tekirdağ’da bir hastaneyi kapatıyor, İstanbul’da 9 hastanenin ruhsatı iptal ediliyor. Hepsi ile ilgili adli ve idari işlemler gecikmeksizin yapılıyor. Muhalefetin ve muhalif medyanın Türk ordusuna kimyasal silah atıldığı iddiasını atan tabipler odasına el ele verip utanmadan sağlık sistemimizi, sağlık çalışanlarımızı hedef alması ülkemiz siyaseti ve basını adına büyük bir şuursuzluktur. 

"ORTADA İNSANLIK MÜSVETTESİ BİR ÇETE VARDIR"

Ortada para hırsı ile 12 evladımızın canına kast eden insanlık müsvettesi bir çete vardır. Bölücü terör örgütü sempatizanalarının içinde olduğu bu çete, devletimizin; vatanaşlarımıza daha kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmeti sunmak amacıyla sağladığı imkanları istismar ederek böyle alçak bir vahşeti gerçekleştirmiştir. Devletimiz harekete geçmiş, gereken her türlü adımı atmıştır. Böyle bir barbarlığı yapanlardan işledikleri suçları en ağır biçimde hukuk önünde sorulacaktır. 

Cumhurbaşkanı olarak ben de konunun bizzat takipçisi olmaya devam edeceğim. Görüşmede kendilerine gerekli talimatları çok net bir biçimde verdim. Bir kez daha evlatlarını kaybeden ailelerimize başsağlığı diliyorum.

‘BRICS İLE İŞ BİRLİĞİMİZİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ’ 

Gözünü para hırsı bürümüş fırsatçıların içeriden veya dışarıdan sistemi sabote etmesine izin vermeyeceğiz. Son olarak inşallah yarın Rusya Federasyonu Başkanı Putin’in davetine icabetle Tataristan’ın Kazan şehrine gideceğiz. Kazan’da BRICS zirvesi kapsamında düzenlenecek genişletilmiş liderler oturumuna iştirak edeceğiz. Türkiye gibi G20 üyesi olan BRİCS ülkeleri dünya yüzölçümünün yüzde 30’unu nüfusunun yüzde 45’ini ihtiva ediyor. Dünya petrol üretiminin yüzde 40’ı mal ihracatının yüzde 25’i küreel ticaretin 5’te 2’si bu ülkeler tarafından gerçekleştiriliyor. Sadece bu veriler bile BRICS platformunun önemini ortaya koymaktadır. BRICS ile iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz."

Bahçeli’nin Öcalan çağrısına DEM Parti’den yanıt Devlet Bahçeli'den 'Abdullah Öcalan'a çağrı MHP lideri Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar Bakan Memişoğlu 'yenidoğan çetesi'nin nasıl çökertildiğini anlattı