Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tebbun ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir görüşmede Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tebbun ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'e yönelik diplomasi görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile telefonda görüştü.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI ELE ALINDI

Görüşmede, İsrail-Filistin çatışmasının ayrıntılı biçimde ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, gerginliğin bölgedeki başka ülkelere de sıçramadan sonlandırılması ve adil bir barışa müzakereler yoluyla ulaşılması için bir yol açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Erdoğan, bunun için Türkiye'nin samimi ve barışçıl çabalarına, başta bölge ülkeleri olmak üzere, uluslararası camianın desteğinin beklendiğini de belirtti.

SUUDİ ARABİSTAN VELİAHT PRENSİ SELMAN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile de telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar çerçevesinde son gelişmeler ele alındı.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar çerçevesinde son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin saldırılardan etkilenen masum sivillere yardım ulaştırılması için çalışma başlattığını, sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasının kabul edilemeyeceğini ve bölge ülkelerinin çatışmaların sona ermesi için yapıcı mesajlar vermesinin önemli olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan rehineler için devrede İstanbul’da deprem meydana geldi! Celal Şengör: İsrail-Hamas olaylarında en akıllıca konuşmaları Erdoğan yaptı TSK'nın Lübnan'da görev süresi bir yıl daha uzatıldı