Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başıboş köpek sorunu değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda başıboş köpek sorunu ile ilgili konuştu. Erdoğan "Kimse bize merhamet dersi vermesin" derken komisyonda çocukları köpekler tarafından parçalanmış babaların üzerine yürüyen muhalefet vekillerine ise "Evladı parçalanmış babanın üzerine yürüyen karakter fukarası" sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündeminde başıboş köpek sorunu vardı. AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geride bıraktığımız hafta içinde Meclis'te komisyonda yaşananlar ve gündeme yansıyanlar üzerinden değerlendirme yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri şu şekilde: 

"BİZ MİLLETİN SORUNUNA KULAĞIMIZI TIKAMADIK"

Bizim aracılara ihtiyacımız yok. Bizim vasıtalara ihtiyacımız yok. AK Parti'yi kuran aziz milletimizdir. 22 yıl önce birinci parti yapan ve bugünlere taşıyan milletle kurduğu iletişimdir. Hiçbir soruna kulağımızı tıkamadık. Görmezden gelenlerden asla olmadık. Derdini paylaştık, milletimizle daima iç içe yaşadık. Başkalarının ne dediği, ne düşündüğü önemli değil. Millet ne düşünüyor, ne söylüyor biz ona dikkat kesildik.

"KİMSE BİZE MERHAMET DERSİ VERMESİN"

Muhalefet, medya ne der? Bize ne muhalefetten, medyadan. Bunların hiçbirine bakmayız, aldırmayız. Yola devam ederiz. Biz sadece milletimize bakar, ortak beklentilerine bakar adımımızı da ona göre atarız. Bugün bazı şeyleri açık açık konuşmak gerekiyor. Birileri ısrarla görmezden gelse de Türkiye'de bir başıboş köpek sorunu var. Dünyanın hiçbir ülkesinde, modern şehrinde göremeyeceğiniz bir sokak köpeği popülasyonuyla karşı karşıyayız. Başıboş köpekler üstelik, çocuklara, insanlara, başka hayvanlara saldırıyor, trafik kazalarına sebep oluyorlar. Artan kuduz vakalarına, yabancı ülkelerin vatandaşlarına yaptığı uyarıları saymıyorum bile. Müdahale edilmedikçe sorun çığrından çıkıyor. Halkımız sokakların güvenli hale gelmesini istiyor, çocuklarımız güven rahatlığıyla okula gitmek, parkta oynamak istiyor. Bizim bu isteklere sessiz, tepkisiz kalmamız düşünülemez. Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın.

"GAZZE'YE SES ÇIKARMAYANLARIN TİMSAH GÖZYAŞI MERHAMETTEN DEĞİL"

Hele hele, bölücü terör örgütünün beşikteki bebeği katletmesine, canlı bombaların şehirlerimizde masum sivilleri aramızdan almasına, Gazze’de, şu anda sayısı 16 bini bulan masum çocuğun, sayısı 40 bini geçen masum insanın katledilmesine ses çıkarmayanlar, kalkıp da bize merhametten bahsetmesin. Dağdaki eli kanlı katil sürülerine methiyeler düzenler, kimse kusura bakmasın ama, bize vicdan ve merhamet nutku çekemez. Timsahın gözyaşları merhametten değildir.

"EVLADINI KAYBETMİŞ ANNEYLE EMPATİ KURAMAYAN BAŞKA CANLIYLA NASIL KURSUN"

Komisyon çalışmaları sırasında, köpek yüzünden hayatını kaybetmiş 10 yaşındaki kızının acısını yüreğinde taşıyan annenin, 10 yaşındaki oğlu parçalanmış babanın üzerine yürüyen bir karakter fukarasının diline en son alacağı kelime merhamettir. Değil insana, değil masum çocuklara, herhangi bir canlıya karşı, yüreğinde zerre miskal merhamet olan biri, kalkıp da o densizliği yapmaz. Ciğerparesini kaybetmiş yüreği yaralı bir anneyle empati kuramayan, başka canlılarla nasıl kursun? Eşrefi mahlukat olan insana sevgi göstermeyen, başka canlılara nasıl sevgi beslesin? İnsan sevmiyorlar ki, bir köpeği nasıl sevecekler?

"KİMSE GAZİ MECLİS'İN ŞANINA GÖLGE DÜŞÜREMEZ"

Ayrıca birileri kalkıp geliyor, daha doğrusu buraya, Meclis’e taşınıyor, Meclis koridorlarını işgal ediyor; utanmadan sıkılmadan Meclis çatısı altında milletvekillerine katil diye bağırabiliyor. Milletvekili, milletin temsilcisidir. Milletvekili, sadece kendisini seçenlerin değil, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun tamamının vekilidir. Milletvekiline, hem de Yüce Meclis çatısı altında katil diye bağıran da, onu oraya getirip o cesareti veren de, bütün millete karşı saygısızlık yapmıştır, edepsizlik yapmıştır. Biz, bu densizliğe, bu edepsizliğe, bu şımarıklığa pabuç bırakacak, boyun eğecek bir grup değiliz. Biz, üç-beş marjinal karakterin çığırtkanlık yaparak, bağırarak, çağırarak Meclisi çalışamaz hale getirmesine eyvallah etmeyiz. Burası, Gazi bir Meclis’tir, milletin meclisidir, milli iradenin tecelligahıdır. Kimse Gazi Meclis’in şanına ve konumuna gölge düşüremez.

"HAYVANSEVERLERDEN SAHİPLENME KAMPANYAMIZA DESTEK BEKLİYORUM"

Meclis Başkanımız, Meclis İdare Amirlerimiz, böyle bir edepsizliğin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır. Utanç verici tüm sahnelere rağmen yasa teklifi dün komisyonda kabul edildi. Sadece insanları değil, sokak hayvanlarını da yaşatmayı amaçlayan kanun teklifimize “evet” diyen tüm milletvekillerini tebrik ediyorum. Bu meseleyi, Meclis tatile girmeden önce inşallah Genel Kurul’un da takdirine sunacak; orada da taşkınlıklara prim vermeden, inanıyorum ki Cumhur İttifakı olarak, teklifi yasalaştırarak sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz. Bu konuda tüm gurubumuzdan, milletin vekili olarak bu yüce çatı altında bulunan her bir arkadaşımdan kararlı bir duruş bekliyorum. Tabii teklifin yasalaşması sadece bir başlangıçtır. Bundan sonra esas önemli olan sahiplenme kampanyasıdır. Son bir haftadır ortalığı ayağa kaldıran sanatçılar, dernekler, medya mensupları başta olmak üzere tüm hayvanseverlerden “başıboş köpekleri sahiplenme kampanyamıza” güçlü destek bekliyoruz. Burada sergilenen yüksek hassasiyetin çok daha fazlasını, sahiplenme sürecinde de göreceğimize inanıyorum."

Erdoğan'dan CHP'li belediyeleri: Borçlarınız tahsil edilecek Bakan, sokak hayvanları düzenlemesinde en çok tartışılan konuya açıklık getirdi PKK/KCK'nın sözde Süleymaniye sorumlusu ile beraberindeki iki teröristi etkisiz hale getirildi Sahilde terör halayı çeken gruba ince ayar