Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'yı ziyaret eden Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile bir araya geldi. Erdoğan, "Avrupa Birliği'ne tam üyelik stratejik hedefimizdir. Birliğin de Türkiye'ye benzer bir perspektiften yaklaşmasının müşterek menfaatimize olduğu aşikar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İki lider, basına kapalı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"AB'YE ÜYELİK STRATEJİK HEDEF"

Sayın Cumhurbaşkanı ile Türkiye-AB ilişkileri ile güncel meseleleri de ele aldık. Her vesileyle vurguladığımız üzere AB’ye tam üyelik stratejik hedefimizdir. Birliğin de Türkiye’ye benzer bir perspektiften yaklaşmasının müşterek menfaatimize olduğu aşikar. Estonya’nın da bu anlayış temelinde Türkiye’ye desteğinin artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu beklentimi sayın Karisi ile de paylaşmış oldum.

Görüşmelerimizde Ukrayna’daki savaşa yönelik gelişmeleri de ele aldık. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne olan desteğimizin altını bir kez daha çizdim.

UKRAYNA'DAKİ SAVAŞ

Ukrayna’daki yıkımın son bulması ve taraflar için adil çözüme ulaşılması ancak diplomasi ile mümkündür. Bu yöndeki telkinlerimizi sürdürüyoruz. Rusya’nın dışlandığı girişimlerin arzu edilen sonuçları vermeyeceğine dair görüşümüzü de koruyoruz.

"KALICI BARIŞ İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN GEÇİYOR"

Gazze’de yaşanan vahşet de gündemimizdeydi. İsrail’in uluslararası toplumun kalıcı ateşkes çağrılarına rağmen Gazze’de sürdürdüğü katliamlar küresel güvenliği tehdit etmektedir. Gazze’deki barbarlığın sorumluları er ya da geç hesap verecek. Bu konunun takipçisi olduğumuzu da bir kez daha belirtmek istiyorum. Gazze’deki insani felaketin sona ermesi için öncelikle acil ateşkes ve insani yardımların ulaştırılması ihtiyacı devam ediyor. Türkiye olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Kalıcı barış iki devletli çözümden geçiyor. Uluslararası toplumun artık ağırlığını koyması lazım."

Estonya Cumhurbaşkanı için Beştepe'de tören düzenlendi Yenilenen seçimlerin kesin sonuçları açıklandı Müge Anlı'dan Bakan Ali Yerlikaya ile ilgili bir açıklama daha MSB'den 3. Dünya Savaşı ihtimali açıklaması