Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 7 Ekim paylaşımı: Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu da durdurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in uzun senelerdir devam eden soykırım, işgal ve istila politikasının artık bir son bulması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Hitler nasıl insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduysa Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulacaktır." dedi.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan saldırılarının yıl dönümü sebebiyle sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında, bugünün 7 Ekim olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Tam 365 gün önce hayatta olan, çoğu çocuk ve kadın 50 bin kardeşimiz vahşice katledildi. Gazze'deki hastaneler, farklı inançlara ait ibadethaneler, okullar artık ayakta değil. Pek çok gazeteci, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, barış elçisi artık aramızda değil. Gazze'de, Filistin'de, bugünlerde Lübnan'da ölen sadece kadınlar, çocuklar, bebekler, masum siviller değil; aynı zamanda insanlıktır, insanlığa hizmet etmesi beklenen kurumlardır, uluslararası sistemdir. Tam 1 yıldır dünyanın gözü önünde, canlı yayında katledilen aslında tüm insanlıktır, insanlığın geleceğe dair tüm umutlarıdır."

"İSRAİL'İN UZUN YILLARDIR SÜREN SOYKIRIM, İŞGAL VE İSTİLA POLİTİKASI ARTIK BİR SON BULMALIDIR"

  • Katil İsrail hükümetinin 7 Ekim'den bu yana katlettiği on binlerce insanı bugün hüzünle yad ettiğini belirten Erdoğan, "Eşlerini, çocuklarını, ailelerini kaybeden yüreği yaralı Gazzeli, Filistinli, Lübnanlı kardeşlerime en kalbi taziyelerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi.
  • İsrail'in uzun yıllardır süren soykırım, işgal ve istila politikasının artık bir son bulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Unutulmamalıdır ki İsrail 1 yıldır uyguladığı, halen de devam etmekte olduğu bu soykırımın bedelini er ya da geç ödeyecektir. Hitler nasıl insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduysa Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulacaktır. Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır. Türkiye olarak bedeli her ne olursa olsun İsrail hükümetinin karşısında durmaya, dünyayı da bu onurlu duruşa çağırmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN, GAZZE İÇİN HAZIRLANAN VİDEOYU DA PAYLAŞTI

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajıyla birlikte, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 1. yılına ilişkin hazırlanan videoyu paylaştı.
  • Videonun sonunda Türkçe, İngilizce, Arapça ve İbranice "İsrail'in işlediği soykırım Filistinlileri öldürüyor. İsrail'in işlediği soykırım insanlığı öldürüyor." mesajına yer verildi.
İstanbul'da Fırın Denetimleri İsrail'in Saldırıları Irak'ta Endişe Yaratıyor Van Gölü'nde Yaşanan Çekilme Amasya'da Limonata ile Filistin'e Destek