Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelensky görüşmesinin perde arkası! Zelensky'nin asıl geliş amacı ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldi. Tüm dünya gözünü İstanbul'daki görüşmeye çevirirken, Prof. Dr. Ali Poyraz Gürson Zelensky'nin ziyaret amacıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelensky görüşmesinin perde arkası! Zelensky'nin asıl geliş amacı ne?

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetine icabetle İstanbul'a geldi. İki lider Vahdettin Köşkü'nde baş başa görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelensky görüşmesinin perde arkası! Zelensky'nin asıl geliş amacı ne? - Resim : 1

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler ve 17 Temmuz'da sona erecek Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması gibi bölgesel ve uluslararası konular ele alınması beklenirken, Prof. Dr. Ali Poyraz Gürson çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelensky görüşmesinin perde arkası! Zelensky'nin asıl geliş amacı ne? - Resim : 2

Gürson, Haber Global'de Erdoğan - Zelensky görüşmesinin perde arkasını anlattı. Bütün dünyanın gözü İstanbul'da gerçekleştirilen görüşmede olduğunun altını çizen Gürson "Bütün dünya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky arasında gerçekleşen görüşmeyi takip ediyor. Olumlu bir çıkışa iki tarafından ihtiyacı var. Barışın kilit anahtar ülkesi Türkiye. Sayın Erdoğan ile Zelensky arasındaki görüşme son derece önemli. Burada Rusya'nın bunu dikkatle takip ettiğini ve Kremlin'den yapılan açıklamalarda da Sayın Erdoğan ile Putin arasında da görüşme olacağı ifade ediliyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelensky görüşmesinin perde arkası! Zelensky'nin asıl geliş amacı ne? - Resim : 3

Gürson, Rusya - Ukrayna arasındaki savaşın ABD Başkanı Joe Biden'ın görevde olduğu sürece devam edeceğini belirtirken, "Ben ABD Başkanlık seçimine kadar Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sonlandırılabileceğini değerlendirmiyorum. Önümüzdeki kış özellikle Avrupa enerji arz güvenliği anlamında son derece önemli. ABD bu savaşta Ukrayna üzerinden istediğini elde edebilmiş değil." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelensky görüşmesinin perde arkası! Zelensky'nin asıl geliş amacı ne? - Resim : 4

ZELENSKY'NİN GELİŞ AMACI İSVEÇ!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'nin Batı'nın sözcülüğünü yaptığını ve geliş amacının tahıl koridoru olmadığını belirten Gürson, "Zelensky, İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili ziyarette bulunuyor. Aslında Batı'nın sözcülüğünü yapmaya çalışıyor. Türkiye'ye telkinlerden öteye geçmez Zelensky'nin ifadeleri. Aslında teröre PKK/PYD'ye destek veren bütün ülkelere 'nasıl müttefiksiniz?' diye bir soru var. Türkiye haklı sitemlerini her mecrada en üst platformda en üst yetkililerinden izah ediyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelensky görüşmesinin perde arkası! Zelensky'nin asıl geliş amacı ne? - Resim : 5

Gürson daha sonra sözleri şu şekil devam etti:

Macar lider Türkiye'yi takip ettiğini açıkladı. Macaristan şuanda yeni bir Azerbaycan Avrupa Birliği'nde. Dolayısıyla Türkiye'yi hepsi kutup yıldızı gibi takip ediyor ama Türkiye'nin Kur'an-ı Kerim'i yakma gibi bir fiili güvenlik güçleri eşliğinde gerçekleştiren bir İsveç'e okey vereceğini değerlendirmiyorum. İktisadi anlamda Türkiye'yi Batı mutlaka sıkıştırmak isteyecektir bu konuda son derece katı ve umudu yok edecek şekilde senaryolar sergileniyor. Eski dünyada değiliz dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurutulmaz. Batı'nın özellikle ABD'li yetkililer Orta Doğu'da çok stratejik hatalar yaptılar. Dolayısıyla kendi içlerinde son derece sıkıntılı dönemdeler. Şuanda Türkiye'ye akıl verecek, Türkiye'ye bir şey dayatacak durumda değiller. Ellerindeki tek güç iktisadi güç. Yalnız burada Çin'in büyüyen gelişmesini dikkate aldığınızda, Rusya'da elde edilen sonucun baktığınızda ABD istediğini alamadı. Bu hassas terazide bütün dünya Sayın Cumhurbaşkanının artı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yapacağı açıklamaları takip ediyor. Türkiye kuyumcu hassasiyeti terazisiyle aslında her tarafa ışık tutacak açıklamalar yapıyor.

Uzmanlar açıklıyor: THREADS vs TWITTER Palu ailesi davasında yeni gelişme! "Ukrayna, NATO’ya üyeliği hak ediyor" Kritik görüşme başladı!