Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kabine'yi açıkladı: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Kabine'yi açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı olarak atandı. Yerlikaya'nın özgeçmişi de açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kabine'yi açıkladı: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen yeni Kabine'yi açıkladı. Eski Kabine'den sadece iki isim yeni Bakanlar Kurulu'nda da görevlerine devam ederken, birçok sürpriz yaşandı.

YENİ İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA
Açıklanan Kabine'de değişen bakanlardan birisi de Süleyman Soylu oldu. 2016 yılından bu yana İçişleri Bakanı olarak görev yapan Süleyman Soylu, yeni Kabine'de yer almadı. Soylu'nun yerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı olarak atandı.

ALİ YERLİYAKA KİMDİR?
İçişleri Bakanı olarak atanan Ali Yerlikaya, 1968 Konya doğumlu. Çocukluğu Konya'da geçti, 1989'da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi "Kamu Yönetimi" bölümünden mezun oldu. 1990 yılında İçişleri Bakanlığı kaymakam adaylığı görevine başladı. 1993 yılında Kayseri İli Felahiye İlçesi Kaymakamlığı'na atandı.

Hilvan (Şanlıurfa) ve Sarıkaya (Yozgat) ilçelerinde görev yaptı. 2003'te İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine, 2004'te Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine atandı.

2007-2010 arasında Şırnak, 2010-2012 arasında Ağrı, 2012-2015 arasında Tekirdağ, 2015-2018 arasında Gaziantep Valisi olarak görev yaptı. Gaziantep döneminde mültecilerle ilgili çalışmalarda bulundu.

26 Ekim 2018'te İstanbul Valiliği görevine atandı. Hatice Nur Yerlikaya ile evli olan Ali Yerlikaya 4 çocuk babası. 

Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı oldu Sağlık Bakanı değişmedi! Fahrettin Koca ile yola devam Dışişleri Bakanı Hakan Fidan oldu Cevdet Yılmaz Cumhurbaşkanı Yardımcısı oldu