Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi hapsetmeye kimsenin gücü yetmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Türkiye gibi bir devleti ırkçı, lümpen faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi hapsetmeye kimsenin gücü yetmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bir cihan imparatorluğunun bakiyesi üzerine kurulan Türkiye gibi bir devleti ırkçı, lümpen faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi hapsetmeye kimsenin gücü yetmez - Resim : 1

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle: 

Polislik mesleğine ilk adımınızı attığını bu anlamlı günde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Başarıyla tamamlayan 483'ü kadın 1883'ü erkek olmak üzere bugün mezuniyet sevinci yaşayan toplam 2 bin 366 polisimizi yürekten tebrik ediyorum. Bugün kendi evlatlarımızın yanı sıra dünyanın 15 farklı ülkesinden toplam 94 misafir öğrencimizi akademiden mezun etmenin heyecanını yaşıyoruz. 

"HUKUKUN DIŞINA ÇIKILARAK DEVLETE HİZMET EDİLMEZ"

Ekonomimize zarar verilmesine izin vermeyeceğiz. Emniyet teşkilatımızın 2 bin 366 yeni neferle milletimize karşı sorumluluklarını daha etkin şekilde yerine getirecektir. Vebalı ağır olduğu kadar mesuliyeti yüksek mesleği icra ederken hukuka ve kanuna harfiyen uyacağınıza inanıyorum. Hukukun dışına çıkılarak devlete hizmet edilmez. Kanunun arkasında dolanarak, toplumda düzen sağlanmaz. Ülkemiz geçmişte kendini hukukun üstünde gören bürokratik vesayetten çok çekmiştir. Ne güvenlik sağlanmış, ne de terörle mücadelede arzu edilen neticeye ulaşılabilmiştir. Biz bu dönemi Türkiye'nin kayıp yılları olarak değerlendiriyoruz. Çalışma prensibimiz açıktır. Vatandaşın canına, malına, namusuna, özgürlüklerine ve güvenliğine kast eden alçaklara karşı asla müsamahakar davranmayacaksınız..

"ELİ KANLI CANİLERE NEFES ALDIRMIYORUZ"

Suç işleyen kişi kim olursa olsun yargıya teslim ederek, hak ettiği cezayı almasını sağlayacaksınız. Kolluk kuvvetinin halka yaklaşımı devletin milletiyle bağını ortaya koyan bir ayna gibidir. Güvenlik ve özgürlük arasındaki dengeyi koruyoruz. Demokrasiden ödün vermiyoruz. Emperyalistlerin uşaklığını yapan teröristlerin kabusu oluyorsunuz. Sizler, insanımızı ne kadar korursanız unutmayın devletimiz de o derece güçlenecektir. Türk polisine yakışır şekilde sorumluluklarınızı yerine getireceğinizden şüphe duymuyorum. Türkiye gerek stratejik konumu gerekse iddiaları itibariyle tehditlerle yüzleşen bir ülkedir. Eli kanlı canilere nefes aldırmıyoruz..

Anız yangınının çıkış sebebi ortaya çıktı Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü Banu Parlak'a saldırı davasında Dilan ve Engin Polat'a tahliye Bahçeli'den Sinan Ateş davası sözleri