Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün olmadığı Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz

Hatay’da yapımı tamamlanan 130 bininci konutun anahtar teslimi, kura çekimi ve toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörün olmadığı, şiddetin olmadığı, huzurun, demokrasinin ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay’da yapımı tamamlanan 130 bininci konutun anahtar teslimi, kura çekimi ve toplu açılış törenine katıldı.

Burada depremzede vatandaşlar için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Evine kavuşmayan hak sahibi kalmayacak. Başkalarının gündemi ne olursa olsun iktidarımızın ve ittifakımızın birinci gündemi depremzedelerimizi süratle yeni yuvalarına kavuşturmaktır" dedi.

Terörle mücadele mesajı veren Erdoğan ayrıca, "Terörün olmadığı, şiddetin olmadığı, huzurun, demokrasinin ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün olmadığı Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz - Resim : 1

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Hatay'a olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum. 31 Mart seçimlerinde en fazla hırpalanan, örselenen şehirlerin başıdna Hatay geliyordu. Geriye dönüp baktığımızda üzüntü verici hadiselere şahit olduk. Birileri kendi aralarında koltuk kapmaca oynuyordu. Hatay gündelik siyasetin ayak oyunlarının kurbanı olmuştu. Hayat'a yakışır bir kadroyla sizlerin karşısına çıktık. 31 Mart gecesi gözümüz, kulağımız burada olduk. 'Anka kuşu gibi küllerimizden doğuyoruz' diyor bir pankart.

Hatay'a bakan bir çift göz lazım. Sizlere öyle bir başkan gönderdik ki sizlere çift gözle bakacak. Örnek olacak bir sonuç bekliyorduk ve Hatay halkı da bu beklentimizi boşa çıkartmadı. Emin ve ehil ellere teslim edildi. AK Parti'nin gerçek belediyecilik vizyonuna güvenen Hataylılara teşekkür ediyorum.

Hataylı kardeşlerimizin tamamına hizmet götüreceğiz. Bizde ayrımcılık olmaz. Asıl olan milletimizin hayır duasını almaktır. Sizlere aşkla hizmet edeceğiz. 6 Şubat'ta asrın felaketini yaşadık. Dünyanın 90 ülkesinden daha geniş alanı etkiledi. 350 bin 430 konutun ihalesini gerçekleştirdik. 101 bin 254 tanesini teslim ettik. 29 bin 311 konutun daha kuralarını çekip teslim ediyoruz.

Biz bir şeyi yapacağız dersek yaparız. Şehirlerimiz ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Hatay’a yapılan yardımlar 36 milyar 150 milyonu aştı. Yeniden ayağa kalkana kadar buradan asla ayrılmayacağız.

Alt ve üst yapısı ile bu kadar çalışmayı yapmak her babayiğitin harcı değil. Bütün bu çalışmalar organizasyon yapımızı gösteriyor. Şehirleri ayağa kaldırma irademizi gösteriyor. Büyük ve güçlü Türkiye diyoruz. İddialarımızın hiçbirinden vaz geçmeyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün olmadığı Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz - Resim : 2

"TERÖRÜN OLMADIĞI TÜRKİYE’Yİ MUTLAKA İNŞA EDECEĞİZ"

Terör baronları, emperyalizmin uşakları hiçbiri Türkiye Yüzyılı ülkümüzde aramıza giremez. Türkiye çok büyük devlettir. Biz 2 bin 200 yılı aşan hafıza ile değerlendiriyoruz. Bir adım atmadan her şeyi hesaba katıyoruz. Kurulan tuzakları bozarak hedeflerimize yürüyeceğiz. Terörün olmadığı Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz. Tük, Kürt, Arap demeden 85 milyon kardeşçe yaşayacağız. Terör örgütleri bizi maşa gibi kullanamayacaklar. İç cephemizi sarsamayacaklar. Kardeşliğimizi bozamayacaklar.

İran hükümetine geçmiş olsun diyorum. İsrail bölgesel savaşın fitilini ateşlemeye çalışıyor. İsrail bu kafa ile bir yere varamayacak. Allah’tan bunların kahrını bekliyoruz."

Bahçeli: Türk ve Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır Türkiye, İsrail'in İran'a saldırısını kınadı Suriye'nin kuzeyinde 17 terörist etkisiz hale getirildi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'na hitabı kitaplaştırıldı