Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ile ilişki kurmamaya bir sebep yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Esad'la yeniden ilişki kurulmasıyla ilgili sorulan soruya "Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Suriye halkı kardeş halktır. Suriye ile ilişkileri nasıl canlı tuttuysak ailece görüşmeye kadar. Yarın olmaz diye bir şey yok yine olur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz de yok. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

İSTANBUL'DA ÇÖKEN BİNALAR

Yani bir seslenişe gerek yok. Kentsel dönüşüm dediğimiz olayın temelinde bu tür kaçak yapıların, zemin etütlerinin doğru yapılmadığı yerlerde kentsel dönüşüme gidelim ki işi sağlama alalım. Şu anda yapılan binalarda da sıkıntı 3 kat kaçak yapılmış. Bu kaçaktan dolayı da yıkım söz konusu olmuş. Bunları bundan sonra da yaşayacağımızı söylemek isterim. Ben belediye başkanlığından geldim, bunları iyi bilirim. Bundan sonraki süreçte de kentsel dönüşümde zemin etütlerinden başlayıp bu tür yapıların kontrollü bir şekilde yapalım. İşi sağlama bağlayalım. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ile ilişki kurmamaya bir sebep yok - Resim : 1

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ

Bizim Cumhur İttifakı'nın temsilcisi olarak Devlet Bey'le çalışmalarımız var, görüşmeler var. Bunları ara vermeden devam ettirdik. Devam ettireceğiz. Suistimale de fırsat vermeyi düşünmüyoruz. Devlet Bey'le ülkemizin siyasi gelişiminde neler var? Bunların değerlendirmesini yaptık. Her görüşmemiz de 1 saat civarı sürüyor. Gerek MHP olarak gerek AK Parti olarak adımlarımızı atıyoruz. 

ESAD'LA İLİŞKİLER

Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Biz Suriye ile ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı hareket ederiz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz olamaz. Suriye halkı kardeş halktır. Suriye ile ilişkileri nasıl canlı tuttuysak ailece görüşmeye kadar. Yarın olmaz diye bir şey yok yine olur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz de yok. 

Bakan Yerlikaya duyurdu: Aydın'da 'Kuyu-6' operasyonu: 17 şüpheli yakalandı Bakan Ali Yerlikaya Türkiye'nin Gri Liste'den çıkmasına kayıtsız kalmadı Özgür Özel: "Gerekirse Esad'la görüşebilirim, aracılık da yaparım" Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa mı etti? İlk açıklamasında yalanlamadı