Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da Cumhurbaşkanı Vucic ile ortak basın toplantısında konuştu: "Başkenti Kudüs olan bir Filistin!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'taki temaslarının ardından Sırbistan'a gitti. Resmi törenle karşılanan Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile ortak basın toplantısı düzenledi. 11 anlaşmanın imzalandığı törenin ardından konuşan Erdoğan,"Başkenti Kudüs olan Filistin kurulması şarttır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da Cumhurbaşkanı Vucic ile ortak basın toplantısında konuştu: "Başkenti Kudüs olan bir Filistin!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile ortak basın toplantısı düzenledi. 11 anlaşmanın imzalandığı görüşmenin gündeminde Türkiye-Sırbistan ilişkileri, Balkanlar'daki gelişmeler, Gazze'deki soykırım ve işgal edilen Filistin toprakları ve Lübnan'a yönelik İsrail saldırıları yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da Cumhurbaşkanı Vucic ile ortak basın toplantısında konuştu: "Başkenti Kudüs olan bir Filistin!" - Resim : 1

11 ANLAŞMAYA İMZA ATILDI

"Sayın Cumhurbaşkanı, değerli heyet üyeleri, kıymetli basın mensupları, sizleri milletim adına selamlıyorum. İki senenin ardından Belgrad'da sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum. Değerli dostum Cumhurbaşkanı sayın Vucic'e tekrardan teşekkür ediyorum. İkili ilişkilerimizi kapsamlı bir şekilde ele aldık. Bu istişarelerimiz bize gelecek adına önemli sinyaller verdi. Sizlerin huzurunda 11 anlaşmaya imza attık. Sayın Vucic'in de belirttiği gibi Sırbistan'la ilişkilerimizde adeta altın çağımızı yaşıyoruz. İkili işbirliğimizin lokomotifini ticari ilişkilerimiz oluşturuyor. Ticaret hacmimiz 2 milyar doları aştı. 5 Milyar dolarlık amacımıza ortak adımlar atmaya devam ediyoruz. Sırbistan'dan ülkemize gelecek turist sayısının 2022 yılındaki rekoru aşacağını şu anda tahmin ediyoruz. Karşılıklı turist sayıları önemli oranda artacaktır. 

Sırbistan'daki yatırımlarımız son 12 yılda 1 milyon dolardan 405 milyon dolara çıktı. Şirketlerimiz bu kapsamda Sırbistan'da yaklaşık 9 bin 600 kişiye istihdam sağlıyor. Müteahhitlerimiz üstlendikleri 95 proje ile 1 milyar dolarlık iş hacmine ulaştı. İnşaat sektöründe 10 bini aşkın işçimiz çalışarak Sırbistan'a katkı sunmaya devam ediyor. Yatırımcılarımıza hiçbir zaman desteğini esirgemeyen değerli dostum Vucic bu tablonun ortaya çıkmasında büyük bir paya sahiptir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da Cumhurbaşkanı Vucic ile ortak basın toplantısında konuştu: "Başkenti Kudüs olan bir Filistin!" - Resim : 2

"BAŞKENTİ KUDÜS OLAN FİLİSTİN KURULMASI ŞARTTIR"

Bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında da önemli konuşmalar yaptık. Sırbistan ve Kosova arasındaki gerilimlere sağduyuyla yaklaşılması aşikardır. Kalıcı barışa dönük gayretlerimizi sürdürme kararında olduğumuzu mevkiidaşımla paylaştım.

Gazze toprakları başta olmak üzere Lübnan'da yaşanan katliamlar da gündemimizdeydi. İsrail'e artık dur denilmeli. 1967 sınırları esas alınarak başkenti Doğu Kudüs olan Filistin kurulması şarttır. Filistin devletini tanıma çağrısını burada tekrar hatırlatıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da Cumhurbaşkanı Vucic ile ortak basın toplantısında konuştu: "Başkenti Kudüs olan bir Filistin!" - Resim : 3

"BİZDE OLAN İMKANLAR VAR SIRBİSTAN'DA OLAN İMKANLAR VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını tamamladıktan sonra gelen "Türkiye ile Sırbistan ileride hangi somut adımları atmayı planlıyor?" sorusuna cevap verdi.

"Bizler Türkiye ve Sırbistan olarak el ele bir adım atmalıyız. Ama bu adım barışın korunmasına temine dayalı savunma sanayiinin aramızda teşkilidir. İkili görüşmemizde el ele verdik. Arkadaşlarımızı görevlendirdik. Kimse de Türkiye ve Sırbistan'ın savunma sanayine yönelik, içeriğinde neler olması gerekir bunu bizim dışımızda belirlemeye kalkmasın. Bizde olan imkanlar var Sırbistan'da olan imkanlar var."

İnşaat ustasının organları, 2 hastaya hayat oldu Bakım merkezinde hayvan katliamı YÖK’ten üniversitelilere uyarı Diyarbakır Valisi'nden 'Narin' açıklaması