Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Netanyahu ve gözü dönmüş hükümeti, kendi vatandaşlarının güvenliğini tehlikeye atmak pahasına soykırıma devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile ortak basın toplantısında konuşuyor. İşte satır başları... 

"ÖNEMLİ BİR İVME KAZANDIK"

  • Başbakanlığım döneminde 2011 yılında Romanya ile ilişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine taşımıştık. Bugün de sayın başbakanla imzaladığımız ortak bildiriyle Türkiye-Romanya yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyinin tesisini temin ettik. 

  • Karşılık ticaret hacmimiz 2 yıl üst üste 10 milyar dolar seviyesini aştı. Hedefimiz 15 milyar dolara ulaşmaktır. Bu doğrultuda emin adımlarla ilerliyoruz. Şirketlerimizin Romanya'ya yatırımları 8 milyar dolara yaklaştı.

  • Enerji alanında işbirliğimizi artırmanın yolları üzerinde durduk. Savunma sanayii, ve askeri alandaki işbirliğimiz Romanya ile ilişkimizin önemli sac ayaklarından birini teşkil ediyor. Hem bu alanda hem savunma sanayii işbirliğinde son yıllarda önemli bir ivme kazandık. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi - Resim : 1

"DOSTLUK KÖPRÜSÜ GÖRÜYORUZ"

  • Karadeniz'de kıyıdaş ve NATO müttefiki iki ülke olarak Romanya ile birlikte çalışıyoruz. Malumunuz Bulgaristan'ın da katılımıyla birlikte Karadeniz'de mayın karşı tedbirleri görev grubunu ihtas ettik.

  • Terörle mücadele de görüşmelerimizin gündeminde yer aldı. Terörle mücadelede Romanya'dan beklentilerimizi sayın başbakanla paylaştık. Türk ve Türk Tatar toplumlarını dostluk köprüsü olarak görüyoruz. Soydaşlarımızın Roman toplumuyla uyum içinde yaşamalarından memnuniyet duyuyoruz. Buna imkan tanıyan Romen makamlarına teşekkür ediyoruz. 

  • Romen vatandaşlarının ülkemize kimlikle seyahatini mümkün kılacak düzenlemeyi hayata geçirdiğimizi bu vesileyle duyurmak istiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi - Resim : 2

"NETANYAHU SOYKIRIMA DEVAM EDİYOR"

  • 4 adet F-16 savaş uçağımız Romanya hava sahasında mart ayının sonuna dek görev yaptı. NATO müttefiki iki ülke olarak birlikte çalışıyoruz, Bulgaristan'ın da katılımıyla mayın karşı grubunu tesis ettik.
  • PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelede Romanya'dan beklentilerimizi paylaştık. Türk ve Türk Tatar toplumları aramızdaki dostluk köprüsü. Romen vatandaşlarının ülkemize kimlikle girmelerinin mümkün kılındığını duyurmak istiyoruz. 
  • Dünyadaki gelişmeler hakkında da fikir alışverişi yaptık. Bunun başında Gazze ve Filistin geldi. Netanyahu ve gözü dönmüş hükümeti, kendi vatandaşlarının güvenliğini tehlikeye atmak pahasına soykırıma devam ediyor. Müttefikimiz Romanya'nın da uluslararası çabalara katkı vereceğine inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi - Resim : 3

Romanya Başbakanı Ciolacu Türkiye'de Ersin Çahmutoğlu'dan "TV'ler Kapalıyken Bile Soyunmayın" iddiaları hakkında Haberet'e özel açıklama Selçuk Bayraktar Akıncı TİHA'nın Reisi'yi nasıl bulduğunu açıkladı Özgür Özel'den 'Cumartesi Anneleri'ne destek