Cumhurbaşkanı Erdoğan: O bir felaket, bizim ciğerimiz yanıyor

Türkiye günlerdir İsmailağa Cemaati'ne bağlı bir vakfın kurucusu olan Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşındayken zorla evlendirildiği iddiasını konuşuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o olaya dair Mardin'de katıldığı toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim ciğerimiz yanıyor. O bir felaket" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O bir felaket, bizim ciğerimiz yanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin konuştuğu 6 yaşındaki çocuk gelin iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mardin Derik Ovası Sulaması, Midyat-Nusaybin Yolu, Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK terör örgütünün dağa kaçırdığı kız çocuklarını hatırlatarak konuyu gündemdeki 6 yaşındaki çocuk gelin iddiasına getirdi.

Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek şu ifadeleri kullandı:

"Bay Kemal, 6 yaşındaki çocuğu konuşuyorsun, bizim ciğerimiz yanıyor. O bir felaket ayrı bir konu. 12-13-14 yaşında Kandil'e kaçırılan o yavrular için bir kelime ettin mi? O terör örgütlerinin taciz ettiği yavrular ile ilgili bir cümle kullandın mı? Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret ettin mi, helalleştin mi? Ah cambaz ah. Helalleşmeye geldim diyor. Helalleşeceksen Diyarbakır'a git. HDP'ylesin. HDP ne yapıyor, Kandil ile iş tutuyor. Kandile'e karşı senin ciğerin yok ciğerin, bir laf edemezsin."

"2023 yılı ile birlikte zafere yürüyeceğiz" 2023 Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Münevver Karabulut cinayetinde önemli gelişme! "Taşınan tahıl miktarı 14 milyon tonu geçti"