Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil kapasitesine sahip petrol keşfi gerçekleştirdik

Avrupa'nın en büyük güneş santrali olacak olan Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) yanı sıra Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi de açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil kapasitesine sahip petrol keşfi gerçekleştirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil kapasitesine sahip petrol keşfi gerçekleştirdik

14 Mayıs öncesi sahada son sürat çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da vatandaşlarla buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Kılıçarslan Meydanı'nda, Karapınar Güneş Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Bir müjdeyi daha açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cudi ve Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol rezervi keşfettik. Bu rezerv çok kaliteli bir yapıya sahip." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Başkentler başkenti Konya'yı Mevlana Hazretleri'nin şehir Konya'yı hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Antalya'dan geliyoruz, orada 100 bini aşkın vatandaşımız vardı. Konya'da şu anda aldığım rakama göre 140 bin vatandaşımız bu alanda. Emri dağdan alanla değil Hak'tan alanla yol yürünür. Bay Bay Kemal ve yanındakiler emri Kandil'deki teröristlerden alıyor. Biz emri Allah'tan alıyoruz. 14 Mayıs'ta emri dağdan alanları sandığa gömmeye hazır mıyız?

İstihdam ve ticaret rekoru kıran sanayicilerin, Konyalı olmanın asaletini taşıyan hanım kardeşlerimizi saygıyla selamlıyorum. Rabbime bizleri bir kez daha Konya ile kavuşturduğu için hamd ediyorum. Sevdası da davası da hak ve hakikat olan Konya'nın güzel insanları ile beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Maşallah yine meydanlara sığmayan bir Konya görüyorum karşımda. 14 Mayıs'ta destan yazmaya hazırlanan bir Konya görüyorum. Ahde vefanız için aşkınız ve sevdanız için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Şimdi buradan soruyorum. Hazır mıyız? 14 Mayıs'ta durmak yok yola devam diyor muyuz? 14 Mayıs'ta doğru adımlarla yola devam diyoruz muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi diyor muyuz?

Konya, Anadolu'daki varlığımızın, dirliğimizin sembolüdür. Konya'nın 'Hayır' dediğinden hayır gelmez, Konya'nın 'Evet' dediğine de Allah'ın izniyle şer bulaşmaz. Konya gönül belediyeciliğinin ne demek olduğu tüm Türkiye'ye gösterdi.

"ONLAR KANDİLDEKİLERLE YÜRÜYOR BİZ CUMHUR İTTİFAKI İLE YÜRÜYORUZ"
Kandil'deki ne diyor: AK Parti bizi mağaralarda vurdu. Ne yapacaktık, sen benim Mehmetçiğimi şehit edeceksin de biz sana güle güle mi diyeceğiz. Mehmedimin intikamını sonuna kadar almaya devam edeceğiz. Varsın bay bay Kemal sizlerle beraber kapalı kapılar arkasında görüşmeler yapsın. Onun yanında malum Davutoğlu var, onun yanında Bebecan'ı var (Ali Babacan), Karamollaoğlu var. Bir de tabi Meral Hanımı var, masayı bir bırakır gider, sonra tekrar gelir, tekrar gider. Artık bıktık sizden. Masanın altında olanlar var. Yetmedi şimdi iki tane belediye başkanı aldılar yanına. Onlarla beraber yola devam ediyorlar. Ama onlar Kandil'dekilerle beraber yürürken biz de Cumhur İttifakı ile beraber yürüyoruz.

Ülkemizin süpersonik jet uçağı HÜRJET uçuşunu gerçekleştirdi. ANKA-3 insansız uçağımız da ilk yürüyüşünü yaptı. Daha birçok tarihi adım attık. Dünyanın bir numaralı havacılık festivali TEKNOFEST'i dün akşam itibariyle 2 buçuk milyonun üzerinde bir katılım ile gerçekleştirdik.

"GABAR VE CUDİ'DE 100 BİN VARİL ÜRETİM KAPASİTESİNE SAHİP PETROL BULDUK"
Cudi ve Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Bu ne demek biliyor musunuz? Ey teröristler, işte sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre'ye 20 kilometre mesafedeki bu petrol rezervi çok yüksek kaliteye sahip. Yerin 2600 metre derinliğinde bulduğumuz petrolü, bölgede açacağımız 100 kuyu ile 100 bin varillik üretim kapasitesine çıkarabileceğiz. Günlük tüketimimizin 10'da birini tek başına karşılayacak bu petrol rezervinin ülkemizin ve milletimizin hayrına olacağından şüphe var mı? Aynı bölgeden yeni müjdeler de bekliyoruz. Gabar'daki kuyumuza bölücü örgütün alçakça şehit ettiği öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın adını verdik. Mekanı cennet olsun.

"BİZ KAYNAĞI TEFECİLERDE ARAMIYORUZ"
Bay Bay Kemal ne diyor? Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş. Bay Bay Kemal, ben ne diyorum, sen ne diyorsun? Bay Bay Kemal bak para bu işte. Sakarya doğal gazı, Gabar. İşte para bu. Şimdi bununla beraber biz emin adımlarla yola devam ediyoruz. Biz kaynağı tefecilerde aramıyoruz, ülkemizin kendi değerinde arıyoruz. Tek derdimiz yaptığımız keşiflerin ve yatırımların ülkemizin enerji bağımsızlığına katkısını en üst düzeye çıkarmak. Enerji bağımsızlığı da ülkelerin ve milletlerin gerçek özgürlüğünün vazgeçilmez şartıdır. Bu tarihi başarıda imzası olan Enerji Bakanlığımızı ve Türkiye Petrollerini özellikle tebrik ediyorum."

Kılıçdaroğlu mitinginde HDP bayrakları Şehit Mehmet Gündüz’ün kanı yerde kalmadı Bakan Akar'dan terörle mücadele açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan müsilaj açıklaması