Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manchester City'nin sahibi petrol milyarderi Sheikh Mansour ile tanıştı

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda UEFA Şampiyonlar Ligi Final'inde İngiliz takımı Manchester City ile Inter'in karşılaşmasını stattan takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müsabakanın ardından BAE Lideri Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın tanıttığı Manchester City kulübünün sahibi Sheikh Mansour ile tanıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mansour ile el sıkıştığı sırada şampiyon olan takımın sahibi olduğunu öğrenince "Aaa, maşallah" diye tepki verdi.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda UEFA Şampiyonlar Ligi Final'inde İngiliz takımı Manchester City ile Inter karşı karşıya geldi.

Polonyalı hakem Szymon Marciniak'ın yönettiği dev mücadelede kazanan Rodri'nin 68. dakikada attığı golle 1-0'lık skorla Manchester City oldu.

YILLAR SONRA İLK KEZ TAKIMINI İZLEMİŞTİ

2008'de Manchester City'yi satın alan ve bu zamana kadar sadece 2010 yılında Liverpool ile Abu Dabi'deki gösteri maçını izleyen Sheikh Mansour, 13 yıl sonra takımının maçını İstanbul'da izledi. Mansour'un 2010 yılında Liverpool'u 3-0 yendikleri maçta ilk kez takımını statta izlemişti. Yıllar sonra izlediği maçta ise Manchester City tarihinde ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu elde etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE TANIŞTI

Maçı statta takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müsabakanın ardından BAE Lideri Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüşmeleri sürdürmeye devam etti. Liderler üst düzey görüşmelerini devam ettirirken, Al Nahyan, Manchester City kulübünün sahibi Sheikh Mansour ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tanıştırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mansour ile el sıkıştığı sırada şampiyon olan takımın sahibi olduğunu öğrenince "Aaa, maşallah" diye tepki verdi.