Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan Bakan'a tepki: Kuzey Kıbrıs bizim gözbebeğimizdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde "Bugün tıpkı yarım asır önce olduğu gibi tek bilek, tek yüreğiz. İktidar, muhalefet ayrımı olmadan bugün burada bulunmamız Türk milletinin Kıbrıs davasına verdiği önemin göstergesidir. Kuzey Kıbrıs bizim gözbebeğimizdir" dedi. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın açıklamalarına tepkisiz kalmayan Erdoğan, Miçotakis'i uyardığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan Bakan'a tepki: Kuzey Kıbrıs bizim gözbebeğimizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlamalarında açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında KKTC'nin tanınması ve ambargoların kaldırılması için çalışmalarının devam edeceğini vurgulayarak müzekere sürecinde garantör ülke olduklarını bir kez daha hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın açıklamalarını da gündeme getirerek "Geçenlerde Yunanistan Savunma Bakanı yine akla ziyan açıklamalar yaptı. Sayın Miçotakis’le bir araya geldik ve kendilerine, ‘Ayın 20’sinde biz Kuzey Kıbrıs’tayız, duydum ki sen de güneydesin, herhalde Dendias gibi bize sataşma yapmazsın’ dedim. Böyle bir şey düşünmediğini söyledi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan Bakan'a tepki: Kuzey Kıbrıs bizim gözbebeğimizdir - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, değerli genel başkanlar, kıymetli gazilerimiz sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Barış harekatının 50. yıl dönümünde sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. 

"KUZEY KIBRIS BİZİM GÖZBEBEĞİMİZDİR"

Bugün tıpkı yarım asır önce olduğu gibi tek bilek, tek yüreğiz. Ana vatan Türkiye ve KKTC olarak sırt sırtayız. İktidar, muhalefet ayrımı olmadan bugün burada bulunmamız Türk milletinin Kıbrıs davasına verdiği önemin göstergesidir. Kuzey Kıbrıs bizim gözbebeğimizdir. Bu emanete sıkı sıkıya sahip çıkmaya devam edeceğiz.

1974 yılına gelindiğine Kıbrıs Türkü'ne yönelik insanlık dışı saldırılar zirveye ulaşmıştı. 50 yıl önce bugün tarihi bir adım atıldı. İnsan olmak, vicdan sahibi olmak bize ne sorumluluk yüklüyorsa bu sorumluluğu yerine getirdik. Kıbrıs Türkünün yalnız olmadığını gösterdik.

Kıbrıs Barış Harekatı, Kıbrıs Türkünün geleceğe güvenle bakmasını sağlamıştır.

Tam 50 yıl önce bugün kahraman Mehmetçik, Kıbrıs Türkü'nün istiklaline vurulmak istenen hançeri sökmek üzere tarihi bir adım attı. İnsan olmak, vicdan sahibi olmak bize ne sorumluluk yüklüyorsa bu sorumluluğu yerine getirdik. O gün tüm dünyaya Kıbrıs Türkü'nün yalnız olmadığını ve asla yalnız bırakılmayacağını gösterdik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan Bakan'a tepki: Kuzey Kıbrıs bizim gözbebeğimizdir - Resim : 2

DENDİAS'A TEPKİ

Ada'nın güneyinde şımarık bir yönetim var. Geçenlerde Yunanistan Savunma Bakanı akla ziyan açıklamalar yaptı. Miçotakis'le görüştüm. 'Sataşma yapma' dedim, 'Düşünmüyorum' dedi. Son derece sorumsuz adımlar atılıyor. Aynı suda iki kere yıkanılmaz. Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz.

Geçtiğimiz hafta Güney Kıbrıs’a resmi ziyaret gerçekleştiren Dendias “Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve işgalci Türk Ordusu’nun yarım asırdır Kıbrıs’ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

"BARIŞ İÇİN UZATILAN ELİ HAVADA BIRAKMAYIZ"

Aynı suda iki kez yıkanılmaz. Adadaki gerçekleri görmezden gelerek hiçbir yere varılmaz. Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz. Müzakereye, görüşmeye Kıbrıs'ta kalıcı barış ve çözümü sağlamaya hazırız. Çözüm yolunda uzatılan hiçbir eli havada bırakmayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan Bakan'a tepki: Kuzey Kıbrıs bizim gözbebeğimizdir - Resim : 3

"ÇÖZÜM İSTİYORSANIZ KIBRIS TÜRKÜ'NÜN MÜKTESEP HAKLARINI TESCİL EDİN"

Cumhurbaşkanı sayın Tatar'ın 2021'de Cenevre'de yaptığı iki devletli çözüm önerisi çok kıymetlidir. Çözüm istiyorsanız Kıbrıs Türkü'nün müktesep haklarını tescil edin diyoruz. Bu işten temennimi NATO zirvesinde görüştüğüm Miçotakis'e bizzat söyledim.

Kıbrıs Türklerinin yok sayılması mümkün değildir. İki devletli çözüm için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Ambargonun kaldırılması için çalışmalarımız daha da artacak. Desteğimiz bakidir.

Temmuz itibarıyla KKTC vatandaşı öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücreti bakımından Türk vatandaşı öğrencilerle aynı esaslara tabi olmasını kararlaştırdık."

Kaynak: haberet.com

"Çöp ev" davasında karar Ersin Tatar: Kıbrıs, Türk Devletlerinin ayrılmaz bir parçasıdır Şehidin var Türkiye! Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de