Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’nde yaralı depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu

Son dakika deprem haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’nde yaralı depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Geçtiğimiz pazartesi günü, bu coğrafyanın tarihte gördüğü en büyük deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık." dedi. Ayrıca yeni vefat sayısının da 16 bin 546'ya yükseldiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’nde yaralı depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu

Son dakika deprem haberleri... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Gaziantep kent merkezinde bulunan depremzedeler için Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından kurulan çadır kentteki vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan açıklamasında şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 14 bin 14'e yükseldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaralı sayısının da 63 bin 794'e çıktığını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Son tespitlere göre depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı toplamda 14 bin 14 ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 63 bin 794. Enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir gayretle devam ediyor. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444 olarak belirlenmiştir. Gaziantep’te ise 944 bina yıkılmış; bunun yanında bin 415 vatandaşımız vefat etmiş, 10 bin 395 vatandaşımızı ise yaralanmıştır.

Yapılacak olan hasar tespitiyle birlikte şu anda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10'ar bin lira nakdi yardım yapacağız ve bu nakdi yardımla bu geçiş sürecini en azından sıkıntıları biraz olsun hafifletmiş olalım istiyoruz.

Hedefimiz 1 yıl içinde konutlar inşa etmek.

Süreci siyasi istismara dönüştürmek isteyenler var. Benim vatandaşım buna asla müsaade etmeyecektir. Bugün Meclis'te OHAL kanununun ilanını yapacağız. Ben adımı attım ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün OHAL yürürlüğe girmiş olacak. Bu süreci istismar eden, yolsuzluklar yapan, tefecilere karşı OHAL ile müdahale etme imkanı devlette olacak.

Bazı yerlerde maalesef marketlerde yağmalama oluyor. Bunlara OHAL ile müdahale etme imkanı olacak.

Tüm halkıma hassasiyet gösterdikleri ve bize güvendikleri için teşekkür ederim. Şunu endişe etmeyin, bugüne kadar Van'da, Bingöl'de, Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de nasıl atlattıysak aynı şekilde 10 ilimizde süratle konutlarımızı yapıp sahiplerine teslim edeceğiz."

VEFAT SAYISI ARTTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis'e de ziyarette bulundu. Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’nde yaralı depremzedeleri ziyaretinin ardından son gelişmeleri paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 16 bin 546 kişinin hayatını kaybettiğini, 66 bin 132 kişinin yaralandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kilis'te bu felaketten etkilenen şehirlerimizden biri oldu. Kahramanmaraş merkezli bu felakette şu ana kadar ciddi vefat durumumuz var. Yaralı sayımız var. Depremin merkezi Kahramanmaraş ile Hatay'daydım. Buraları gezdim. Hayatını kaybedenlerin sayısı şu an itibarıyla 16 bin 546'ya ulaştı. Yaralılarımızın sayısı 66 bin 132. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Devletimiz tüm kurumlarıyla tüm vilayetlerde yer almıştır. Depremin 13.5 milyon insanımızın yaşadığı 500 kilometre çapında etkili olması işimizi zorlaştırmıştır. Artık sayıları yüzbini bulan personelimiz sahada şu anda görev başındadır. Ülkemizin her ilinden yardım malzemeleri ve gönüllüler illerimize gelmeyi sürdürmektedir. 

1 YIL İÇİNDE TOKİ EVLERİ İNŞA EDECEK
Hiç şüphesiz, böylesi derin etkileri olan afette eksikler olabiliyor. Buna rağmen bakanlarımız kuruluşlarımız depremzedelere yardımcı olmak için gayret sarf ediyor. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız. TOKİ vasıtasıyla, 1 yıl içerisinde konutların inşasını gerçekleştireceğiz. Yıkılan şehirlerimizi önce enkazdan arındıracağız. Müteahhit firmalarımız kaldırmak ve yüklenici firmaların buralarda inşaatları başlatmasını temin edeceğiz. Derdimiz bundan önceki Van, İzmir, Malatya, Elazığ buralarda Antalya Muğla buralardaki felaketlerde nasıl süratle inşaatlar tamamladıysak aynı şekilde 10 vilayetimizde vatandaşlarımız konutlarına sahip olacaklardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’nde yaralı depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’nde yaralı depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’nde yaralı depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’nde yaralı depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu - Resim : 4

Buket Aydın'dan müteahhitlere: Allah sizi kahretsin Kadıoğlu Kahramanmaraş merkezli depremlere dair değerlendirmelerde bulundu! Sosyal medyadan yardım çağrısı Enkaz altında kalan depremzede kendi imkanlarıyla çıktı!