Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan dönüşü soruları yanıtladı! "Sisi ile görüşmeler olumlu geçti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Hindistan'daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile gerçekleştirdiği görüşmenin nasıl geçtiği sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ve Mısır ilişkilerini hak ettiği seviyeye birlikte en kısa zamanda ulaştıracağız" dedi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan dönüşü soruları yanıtladı! "Sisi ile görüşmeler olumlu geçti"

G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için gittiği Hindistan'da temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye döndü. Dönüş yolculuğunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesine dair açıklamalarda da bulundu. Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Erdoğan, "Türkiye ve Mısır ilişkilerini hak ettiği seviyeye birlikte en kısa zamanda ulaştıracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan dönüşü soruları yanıtladı! "Sisi ile görüşmeler olumlu geçti" - Resim : 1
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi

Uçakta gazetecilerin, "Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştünüz. 2022'de Katar'da bir görüşmeniz olmuştu ama şimdi resmi bir görüşme oldu. Nasıl geçti görüşme? Bu görüşmede karşılıklı ziyaretleriniz gündeme geldi mi?" sorusu üzerine Erdoğan, görüşmenin olumlu geçtiğini, davet konusunun da gündeme geldiğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan dönüşü soruları yanıtladı! "Sisi ile görüşmeler olumlu geçti" - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, soruyu şu şekilde yanıtladı:

"Görüşmemiz gayet olumlu geçti. Davet konusu da gündeme geldi. Öncelikle dışişleri bakanlarımızı, istihbarat başkanlarımızı görevlendirdik. Onlar birbirleriyle karşılıklı olarak görüşmelerini yapacaklar. Onlar tabii önce bizi bekliyorlar ama ben dedim ki 'Biz sizi bekliyoruz'. Tarih verilmedi. Tarihi bakan arkadaşlarımız ve istihbarat başkanımız görüşecekler. Ona göre de adımlarımızı atacağız. Görüşmemizde kendilerine de görevlendirdikleri büyükelçinin sunacağı güven mektubunu yakında kabul edeceğimi söyledim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan dönüşü soruları yanıtladı! "Sisi ile görüşmeler olumlu geçti" - Resim : 3

"Türkiye ve Mısır ilişkilerini hak ettiği seviyeye birlikte en kısa zamanda ulaştıracağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Her iki ülke ekonomi ve ticari alanda büyük potansiyele sahip. Karşılıklı ticaret hacmimizi iki katına çıkartmak için çalışma yapacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan dönüşü soruları yanıtladı! "Sisi ile görüşmeler olumlu geçti" - Resim : 4

Biliyorsunuz Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi oluşturmuştuk. Bunu yeniden canlandırmak için çalışacağız. İlişkilerimizin eskisinden daha iyi hale gelmesi Suriye meselesi başta olmak üzere birçok bölgesel sorun alanında olumlu neticeler almamızı sağlayabilir." şeklinde konuştu.

Kaynak: haberet.com

Mısır Recep Tayyip Erdoğan
MİT'ten nokta operasyon: Sözde askeri eğitim sorumlusu etkisiz hale getirildi Bakan Tunç'tan Tanrıkulu soruşturması hakkında açıklama Sınırlarımızda 12 kişi yakalandı Bakan Hakan Fidan'dan Kazakistan'da iş birliği mesajı