Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gezi'de sokakları yakıp yıkanlar, İzmir Körfezi'nde yoklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük'te toplu açılış töreninde konuşma yaptı. Konuşma bittikten sonra projelerin açılışlarını yapan Erdoğan: Gezi olaylarında 3-5 ağacın yeri değişti diye sokakları yakıp yıkanların durumunu görüyorsunuz. İstanbul'da yaşanan çevre talanıyla ilgili tek bir cümle bile kurmuyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gezi'de sokakları yakıp yıkanlar, İzmir Körfezi'nde yoklar

Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli, Gölcük'te toplu açılış töreninde konuşma yaptı. Yeni projelerin açılışı için Gölcük'e gelen Erdoğan'ın konuşmaları:

"DEPREME HAZIRLIK, TÜRKİYE İÇİN BİR BEKA MESELESİDİR"

"Bundan 25 sene evvel 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. 6 Şubat Kahramanmaraş depremi gösterdi ki depreme hazırlık Türkiye için bir beka meselesidir. Hükümet olarak bunun gereğini yerine getiriyoruz. Kocaeli'de son mitinglerimizden birini yapmıştık. Kocaelili kardeşlerimiz yine bizi mahcup etmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gezi'de sokakları yakıp yıkanlar, İzmir Körfezi'nde yoklar - Resim : 1

"3 MİLLET BAHÇESİNİ BUGÜN AÇIYORUZ"

Kocaeli'yi geliştirmek için yatırımlarla her türlü desteği veriyoruz.  Bugün de elimiz boş gelmedik. 3 millet bahçemizi bugün açıyoruz. Tüm Kocaeli halkına hayırlı olsun. İzmit körfezini temizliyoruz. Mavi suları tekrar eski berraklığına kavuşturuyoruz. Kamyonlarımız vızır vızır çamur taşıyor. Haliç'i temizlediğimiz gibi İzmit Körfezi'ni de pırıl pırıl yapacağız. İzmir Körfezi'nin yaşadığı pislik İzmit'te olmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gezi'de sokakları yakıp yıkanlar, İzmir Körfezi'nde yoklar - Resim : 2

"YA KAFALARINI KUMA GÖMDÜLER YA DA HAVAYA BAKIP ISLIK ÇALIYORLAR"

Gezi olaylarında 3-5 ağacın yeri değişti diye sokakları yakıp yıkanların durumunu görüyorsunuz. İstanbul'da yaşanan çevre talanıyla ilgili tek bir cümle bile kurmuyorlar. Mangalda kül bırakmayan çevre istismarcılarının hiçbiri ortada yok. Ya kafalarını kuma gömdüler ya da havaya bakıp ıslık çalıyorlar. İzmir Körfezi'ne ses çıkarmıyorlar.

"BU YATIRIMLARIN BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİĞİNİN ELBETTE FARKINDAYIZ"

22 yıl içerisinde Türkiye'nin dört bir yanında devlet hastaneleriyle emrinizde olduk, emrinizde olmaya devam edeceğiz. Toplam 95 sağlık tesisini siz kardeşlerimizin emrine verdik. Bu yatırımların birilerini rahatsız ettiğinin elbette farkındayız. Bu millete hizmetkar olmak bir nasip meselesidir. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Hesapçı değiliz başları gibi kafamızda 40 tilki dolaşmıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gezi'de sokakları yakıp yıkanlar, İzmir Körfezi'nde yoklar - Resim : 3

"GÖLCÜK DEVLET HASTANESİ'Nİ HALKIMIZIN EMRİNE BUGÜN SUNUYORUZ"

Gölcük Devlet Hastanesi'ni halkımızın emrine bugün sunuyoruz. Kocaeli Şehir Hastanesi'ni hizmete açtığımızda ne diyorlardı? Yok canım, açtık işte. Sağlık alanında Kocaeli'ye 18 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Bu yatırımların birilerini rahatsız ettiğinin farkındayız.

"LAF ÜSTÜNE LAF KOYMAK YERİNE, TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYUYORUZ"

14-28 Mayıs seçimlerinde vatandaşlarımız bize 5 yıl daha millete hizmet görevi verdi. Yüzde 52 oy oranıyla 5 yıl boyunca Türkiye'yi yönetme sorumluğunu üstlendik. Bunun 16 ayını geride bıraktık. Kalan süremizi en güzel şekilde değerlendireceğiz. Laf üstüne laf koymak yerine biz taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. 

Erdoğan, konuşmasının ardından yapımı tamamlanan projelerin açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan'dan kılıçlı yemine ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan için imam hatiplerin önemi Kilis'te deve kuşu bulundu MİT'ten nokta operasyon