Cumhurbaşkanı Erdoğan Delhi'ye gitti! Sonraki adres New York | Yoğun diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi için Hindistan'a geldi. 8-9 Eylül tarihlerinde başkent Yeni Delhi'de kritik görüşmeler olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki temaslarının ardından ise 17-21 Eylül'de New York'ta temaslar kuracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için Hindistan'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TRK" uçağıyla TSİ 16.10'da AFS Palam Askeri Havalimanı'na geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Teknolojik dönüşüm ve dijital kamu altyapısı, yeşil kalkınma, iklim finansmanı, sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusunda ilerlemenin hızlandırılması gibi konuların masaya yatırılacağı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye perspektifini yansıtacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Delhi'ye gitti! Sonraki adres New York | Yoğun diplomasi trafiği - Resim : 2

17-21 EYLÜL'DE NEW YORK'TA

Erdoğan, "Dünya 5'ten büyüktür" ve "Daha adil bir dünya mümkün" şeklindeki mesajlarıyla referans lider haline geldi. Erdoğan'ın bu yıl da "manifesto" niteliğinde bir hitap gerçekleştirmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Delhi'ye gitti! Sonraki adres New York | Yoğun diplomasi trafiği - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan 17-21 Eylül'de Newyork'ta gerçekleştirilecek zirve kapsamında BM Genel Sekreteri Guterres, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve çok sayıda devlet ve hükümet başkanı ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Delhi'ye gitti! Sonraki adres New York | Yoğun diplomasi trafiği - Resim : 4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen ve BM tarafından ödüle layık görülen "Sıfır Atık" projesi kapsamında da etkinliklerin gerçekleştirilebileceği kaydediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Delhi'ye gitti! Sonraki adres New York | Yoğun diplomasi trafiği - Resim : 5

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eylül ayındaki yoğun dış politika temaslarını Ekim ve Kasım aylarında da yüksek tempoda sürdürmesi öngörülüyor.

Recep Tayyip Erdoğan
Tasarruf ve tüketim kontrol altına alınıyor! Atılacak adımlar teker teker sıralandı Abdulkadir Selvi yazdı: Muhalefette ittifak olur mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Hindistan’a gidecek Thodex davasında karar açıklandı