Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete Paris göndermesi: Millete hizmet etmeye gelince kasada para yok, keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok

Çukurova Uluslararası Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılacağını iddia eden muhalefete tepki göstererek, "Burası bir eğitim merkezi olarak hizmet verecek. Muhalefet yapılan yatırımı gölgelemeye çalışıyor. Böyle siyaset olmaz, bunun adı siyasi hasetliktir" dedi. Sözü Paris'e getiren Erdoğan, "Millete hizmet etmeye gelince kasada para yok, keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok" dedi.

Türkiye'nin sivil havacılık alanında gökyüzüne açılan 58. kapısı Çukurova Uluslararası Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni hizmetin yap-işlet-devret ile hayata geçtiğini, devletin cebinden para çıkmadığını kaydetti.

Havalimanının hem Mersin'e hem de Adana'ya büyük katkısı olacağını vurgulayan Erdoğan, "Böyle bir eseri ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

Erdoğan'ın gündeminde muhalefetin ileri sürdüğü 'Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılacağı' iddiaları da vardı. Bu iddialara tepki gösteren Erdoğan, muhalefetin yapılan hizmetleri gölgelemeye çalıştığını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "İstanbul'un tanıtımı" adı altında Paris'te haftalığı 249 bin 260 Euro olan ünlü moda müzesi Palais Galliera'da düzenlediği etkinliğe de gönderme yapan Erdoğan, "Millete hizmet etmeye gelince kasada para yok, keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Aziz milletim, sevgili Adanalılar, sevgili Mersinliler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Havalimanımızın Adana'mız ve Mersin'le birlikte 85 milyonun her bir ferdine hayırlı olmasını diliyorum. Bugün sadece bir havalimanı değil, yeni modern estetik bir kapı açıyoruz. Havalimanımızın dünya standartlarında bir eser olduğunu görüyoruz. 

Çukurova Havalimanı'nın yıllık kapasitesi 9 milyondur. Üst yapı tesislerimizin kapalı alanı 214 bin 180 metrekareyi buluyor.

Akdeniz'de yaşayan tüm kardeşlerimizin benimseyeceği bir yaklaşımla havalimanımız inşa edildi.

Son yıllarda ülkemize kazandırdığımız pek çok eseri kamu özel ortaklığıyla hayata geçirdik. Havalimanının yatırım miktarı 608 milyon 500 bin avrodur. Devletimiz buradan 297 milyon 100 bin Euro kira bedeli elde edecek.

Havalimanımızın Adana'ya mesafesi 35 kilometre, Mersin'e mesafesi 40 kilometredir. Yani her iki şehrimize de kazandıracaktır. Buranın yatırımına başladığımızda eş zamanlı olarak bağlantı yollarının çalışmalarına başlamıştık.

Burada şunu özellikle söylemek isterim, Adanalı ve Mersinli hemşerilerimiz kısa sürede ne kadar isabetli bir yatırım olduğunu göreceklerdir. Ekonomik hayatın güçlenmesine yardımcı olacaktır. Tarım ürünleri gecikmeksizin müşterilerine kolaylıkla ulaşabilecek. Böyle bir eseri ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Vatandaşlarımıza kazasız, sorunsuz seferler diliyorum.

"ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI KAPATILMAYACAK"

Bütün vatandaşlarımızın böyle bir yatırımdan sevinç duyması gerekir. Bazı vatandaşlarımızın dile getirdiği hususları gayet doğal karşılıyoruz. Bizim doğal bulmadığımız, muhalefetin iztemezükçü tavrıdır. 

Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak. Burası bir eğitim merkezi olarak hizmet verecek. Muhalefet yapılan yatırımı gölgelemeye çalışıyor. Böyle siyaset olmaz. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir muhalefet vardır.

"SGK'YA BORÇ ÖDEMEYE GELİNCE PARA YOK, PARİS'TE KEYİF ÇATMAYA GELİNCE PARADA SINIR YOK"

Yatırımı kötüleyen muhalefet olmaz. Bu ülkede dikili tek bir ağacınız yok. Bunun adı siyasi hasetliktir. SGK'ya borç ödemeye gelince kasada para yok, Paris'te keyif çatmaya gelince parada sınır yok.

Soruyorum, daha büyük bir havalimanımızın olması deprem yardımlarını ulaştırmada elimizi rahatlatır mı?

Şehirlerimize kazandırdığımız her esere parayı betona gömüyorlar diyerek karşı çıktılar. Yapılan her hayırlı işe mutlaka kulp taktılar. Muhalefet havalimanına dahil öngörülerinde yanılacak.

Şakirpaşa Havalimanı'nı kapatmıyoruz. Bu yalanı devam ettirmek ahlaksızlıktır. Ticari uçuşlar için Çukurova'yı; eğitim, afetle mücadele ve güvenlikle ilgili çalışmalarda ise Şakirpaşa Havalimanı'nı kullanacağız."

ÇUKUROVA HAVALİMANI HAKKINDA

Çukurova Havalimanı, yaklaşık 244,5 milyon euro yatırım bedeliyle yap-işlet-devret modeliyle inşa edildi. Havalimanının 25 yıl içerisinde 297 milyon 100 bin euro kira geliri sağlaması bekleniyor.
8 milyon yolcu kapasitesine sahip olan havalimanı, Adana ve Mersin başta olmak üzere Çukurova bölgesine hizmet edecek. 800 hektarlık alan üzerine kurulan ve 3 bin 500 metre uzunluğundaki CAT-II standartlarında piste sahip olan havalimanı, Türkiye'nin en önemli havacılık yatırımlarından biri olarak değerlendiriliyor.

TÜRKİYE'NİN KARGODA İKİNCİ BÜYÜK HUBI OLACAK

Havalimanı, bölgenin turizmine ve ticaretine önemli katkılar sağlayacak. Türkiye'nin kargoda ikinci büyük hubı ve Orta Doğu'ya açılan kapısı olması hedefleniyor. Kargo trafiğinin artmasıyla, ticaret hacminin iki katına çıkması bekleniyor.

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

110 bin metrekare kapalı alana sahip terminal binası inşa edilen havalimanında, 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron, 62 bin metrekarelik kargo apronu ve 56 bin metrekarelik genel havacılık apronu bulunuyor. Havalimanının doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişiye istihdam sağlaması, Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomi, ticaret ve turizm açısından büyük fayda getirmesi öngörülüyor.

BÖLGEDEKİ İŞLETMELERİN İHRACAT POTANSİYELİ ARTACAK

Hava taşımacılığı ile özellikle acil ve kritik malzemelerin zamanında teslimatının sağlanması, tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine yardımcı olacak. Yerel işletmelerin küresel pazarlara entegrasyonu kolaylaşacak, ihracat potansiyelleri artacak.

Kaynak: haberet.com

Suriye'nin kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi Cüneyt Özdemir'in 'İmamoğlu' iddiasına büyükelçiden yanıt Bülent Arınç'tan Can Atalay açıklaması Kasalarca domatesi çöpe döktüler!