Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biriler şov, biz derman peşindeydik

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da deprem konutları teslim töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hiçbir ayrım yapmadan, siyasi görüşüne bakmadan depremzedelerin yaralarını sardık" derken muhalefetin şov peşinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biriler şov, biz derman peşindeydik

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapımı tamamlanan 1314 afet konutunun anahtar teslim törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada muhalefete seslenerek, "Biriler şov peşindeyken, biz derman peşindeydik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İlk olarak Hatay'daydık. Pazar günü Gaziantep'in misafiriydik. Buralarda konutlarımızı teslim ettik, hastane açılışları yaptık. Dün de Kahramanmaraş'taydık.

Bugün buradayız. İnşallah yarın Adıyaman'da olacağız. Elimizi gözümüzü deprem bölgesinden çekmedik, çevirmedik.

Bugün, Şanlıurfa'da 1208'i il ve ilçe merkezlerinde, 106'sı kırsalda olmak üzere toplam 1314 afet konutumuzun kurasını çekiyoruz

Şanlıurfa'da yaklaşık 4 bin konutumuzun yapımı devam ediyor. İnşallah bunların da yapımını en hızlı şekilde devam ettireceğiz.

Bugüne kadar depremden sel felaketine, çok farklı sınamalarla karşılaştık. Tüm bu felaketleri birlik beraberlik içinde atlattık. 

Hiçbir badirenin milletimizle aramıza girmesine müsaade etmedik. Vatandaşlarımıza meydanlarda verdiğimiz sözleri tuttuk.

Şehirlerin alt yapı ve üst yapı projelerinin gerçekleştirilmesinde pek çok adım attık. 

Yatay mimari örneklerinin yaygınlaştırılmasına dikkat ettik.

Ne Van, Elazığ, Malatya, İzmir depremlerini yaşayanlara ne Giresun'daki selden etkilenen vatandaşlarımıza mahcup olmadık.

Dertlere derman olabilmek için çözüm odaklı hareket ettik.

Son bir asırda maruz kaldığımız en büyük felaketti Kahramanmaraş depremleri. Şanlıurfa'da 10.891 hak sahibi bulunuyor. 

"BİRİLER ŞOV, BİZ DERMAN PEŞİNDEYDİK"

Afet yönetiminde ülkemizi farklı seviyeye taşıdık. Yaraları sarma noktasında ortaya koyduğumuz gayretin bizatihi şahidi milletimizdir. Milletçe yüreğimizin yandığı afetlerde, birileri şov, siyasi istismar peşinde koşarken biz dertlere derman peşindeydik. 

Hiçbir ayrım yapmadan, siyasi görüşüne bakmadan depremzedelerin yaralarını sardık.

Can kaybı olarak 53 binden fazla insanımızı toprağa verdik. Rabbim hepsinin ruhlarını şad etsin diyorum. 

İlimizde 578 konteynerin olduğu 2 konteyner kent faaliyet gösteriyor. Şanlıurfalı depremzedelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için bugüne kadar onu yapmaktan çekinmedik."

Kaynak: haberet.com

Hain saldırının izleri demir kapıda Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da adayları açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da açıklamalarda bulundu Açtığı davayla Sabancıların mirasına ortak oldu! Atlı Köşk hissesini satışa çıkardı