Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu: Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir, benim hakkım varsa ben helal ettim

Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'daki mezarlıkta 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin başında dua ettiği sırada kendisine "Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun" tepkisinin verilmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Hakkımı helal ettim" dedi.

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 11 il etkilendi. Asrın felakette 50 bini aşkın vatandaş hayatını kaybederken yaşananlardan milyonlar etkilendi.

14 Mayıs seçimine sayılı günler kala, Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi liderler de depremzede vatandaşların daha fazla yanında olmaya çalışıyor.

Tüm Türkiye'yi etkileyen bu büyük felaket nedeniyle hayatını kaybedenler, bayram namazından sonra ziyaret edildi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'da gerçekleştirdiği mezarlık ziyaretinde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua ettiği esnada bir vatandaşın "Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?" tepkisiyle karşılaştı.

Vatandaşın Kılıçdaroğlu'na karşı gösterdiği sert tepki gündem olurken, Cumhurbaşkanı adayı Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu, söz konusu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim.
Kentsel dönüşümde dev kampanya AK Parti binasına saldıran şahıs tutuklandı 'Millet soğan et alamıyor diyenler o bugünün işi değil' Soylu: 40 yıldır ilk kez..!