Cuma namazı hutbesinde Atatürk'e dua eden hocaya kızan genç skandal sözleri nedeniyle gözaltına alındı

İstanbul'daki Hacı Nimet Özden Camii imamının 10 Kasım anısına Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e dua etmesi bir gencin tepkisini çekti. Sosyal medya hesabından bir video paylaşan genç, Atatürk hakkında sözleri sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

10 Kasım'da cuma namazında cami imamının Atatürk'ü anmasından ve dua etmesinden rahatsız olan kişi sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Atatürk hakkındaki sözleriyle gündem olan kişi gözaltına alındı.

Söz konusu kişi "İstanbul Gayrettepe'deki Hacı Nimet Özden Camii'nde hutbede her hangi bir şekilde bulunmamasına rağmen anılmamasına rağmen imam vaazında zatı malum olan kişiye rahmet okudu ve namazdan sonra da onun ruhuna Kur'an okunup hediye edileceğini söyledi. Bunların arkasında namaz kılınmaz, Allah kafirleri, müşrikleri kahretsin. Bizleri bu kafirlerden beri etsin." şeklinde konuştu.

Cuma namazı hutbesinde Atatürk'e dua eden hocaya kızan genç skandal sözleri nedeniyle gözaltına alındı - Resim : 1

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Başsavcılığın kararının ardından çalışma başlatan polis ekipleri, paylaşımın yapıldığı rumuzlu sosyal medya hesabının Ahmet B.'ye ait olduğunu tespit etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI KISA SÜREDE YAKALANDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, cami çıkışı sosyal medyada videolu paylaşım yapan bir kişinin, imamın hutbede yer almamasına rağmen Atatürk'e dua etmesinden rahatsızlık duyup camiyi terk ettiğine yönelik ifadeleri üzerine soruşturma başlattı.

Cuma namazı hutbesinde Atatürk'e dua eden hocaya kızan genç skandal sözleri nedeniyle gözaltına alındı - Resim : 2

Şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ümraniye'de gözaltına alınan şüphelinin, hakkında "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a muhalefet" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından işlem yapılıp savcılığa sevk edileceği belirtildi.

YANINA GELEN KİŞİ KİM?

Ahmet B.'nin yanına gelen kişi ise, "Raconu kesip çıktım. tartışmaya çalışanın ağzına bir tane patlattım. Ben laik sistemin camilerinden namaz kılmıyorum. Bu sevdiğim bir hocaydı bu da rahmet okudu." sözleri dikkat çekti.

Cuma namazı hutbesinde Atatürk'e dua eden hocaya kızan genç skandal sözleri nedeniyle gözaltına alındı - Resim : 3

İsrail, bir gün içinde Gazze'de 6 hastaneyi hedef aldı Turizm merkezi Uzungöl oldu Çamurgöl! Interpol'un aradığı zanlı Şanlıurfa’da yakalandı 3.6 milyar TL'lik kara para aklama operasyonu