En güzel, en anlamlı, ayetli, hadisli, dualı, en yeni Cuma mesajları

Hayırlı Cumalar! Cuma mesajları, günün en çok aranılan konuları arasında yer alıyor. Cuma gününün İslam aleminde önemli bir yeri vardır. Bugün kılınacak Cuma namazı öncesinde inananlar birbirlerine cuma mesajları paylaşır. Sevdiklerinize hayırlı Cuma mesajları göndermek mi istiyorsunuz? İşte sizler için hazırladığımız en güzel, en anlamlı, ayetli, hadisli, dualı, en yeni Cuma mesajları resimli...

En güzel, en anlamlı, ayetli, hadisli, dualı, en yeni Cuma mesajları

Yeni yılın ikinci Cuma gününde internette resimli veya yazılı Cuma mesajları aranmaya başlandı. Cuma günleri, sevdiklerimize günün önemini anlatan ayetli, hadisli, dualı Cuma mesajları göndeririz. 13 Ocak Cuma günü ister sosyal medyada paylaşmak ister sevdiklerinize göndermek için en güzel cuma mesajları derlemesi hazırladık. İşte resimli Cuma mesajları, anlamlı, kısa, uzun, en yeni, en şık Cuma mesajları...

CUMA MESAJLARI 2023

Bizim en büyük aşkımızdır Cuma. Cuması aşk olanın, aşkı baki olsun.

La ilahe illallahtır özüm, Muhammed Mustafa’dır sözüm, ihlas-i şerif ile yıkadım yüzüm. Ayet-el kürsü için sen kabul eyle sözüm. Allah’ım cumamızı ve ettiğimiz duaları kabul etsin inşallah.

Gönüller duada birleşince Cumalar güzelleşir. HAYIRLI CUMALAR…

Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun Cuma gününüz mübarek olsun.

Allah’ın bize bahşettiği en güzel gününüzü kutlarım.

En güzel, en anlamlı, ayetli, hadisli, dualı, en yeni Cuma mesajları - Resim : 1

Ümit ederiz ki bu mübarek Cuma günü, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur.

Cumalar bereket ve kurtuluş günüdür. Hayırlı güzel Cumalar dilerim.

Cumamız aşk olsun gönlümüzden geçen en hayırlı dualar kabul olsun. Güzel Cumalar dirim.

Yeni güne bismillah Cuma‘ya kavuşturana şükürler olsun…

Bu Cuma gününün feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun.

En güzel, en anlamlı, ayetli, hadisli, dualı, en yeni Cuma mesajları - Resim : 2

Şükür ki karanlığı aşan Cuma’ya ulaşan dualarımız var. Hayırlı Cumalar…

Hüzün ağır gelir yüreğe, ama en güzel duaları ettirir sahibine. En güzel dualarda buluşmak dileğiyle…

Bu mübarek Cuma gününün tüm inananlar için hayırlara vesile olmasını diliyorum…

Şüphesiz ki ALLAH adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara bakmayı emreder. Fenalıktan ve azgınlıktan men eder tutasınız diye size öğüt verir. Hayırlı CUMALAR.

Her derde bir deva bulunur ancak ahlaksızlık illetini iyi edecek bir deva yoktur. Hayırlı cumalar…

En güzel, en anlamlı, ayetli, hadisli, dualı, en yeni Cuma mesajları - Resim : 3

Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Cuma gününüz mübarek olsun.

Yüksek makamlar yüksek tepeler gibidir koşarak çıkanlar nefes darlığı hisseder. Hayırlı cumalar…

Şüphesiz (bilsinler) ki O Allah, bizzat rızkı veren kuvvet ve kudret sahibidir. Hiç kuşkusuz o zulmedenlere de, (geçmiş) arkadaşlarının (azaptaki ) payı gibi bir pay vardır. Şimdi gelmesi için acele etmesinler. ” (Zariyat ~58,59) Cuma Gününüz Bin Mübarek Olsun.

Hayatın şereflisini, rızkın bereketlisini, vücudun sıhhatlisini, ahlakın faziletlisini, evladın edeplisini, nasip eyle ya Rabbim. Hayırlı cumalar dilerim.

Ey rabbim; istemeden verdiklerine bakınca istediklerimizi vereceğine inanarak; duasını beklediğimizi hayırlara ulaştırmanı diliyorum. Hayırlı cumalar…

En güzel, en anlamlı, ayetli, hadisli, dualı, en yeni Cuma mesajları - Resim : 4

Hayırlı Cumalar. Allah’ım; bizleri rahmetinin o engin lütfuyla bağışla, bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sırat-ı müstakimden ayırma.

Allah hikmetiyle bir kapıyı kapatırsa rahmetiyle diğerini açar. Ya Rabbi bu mübarek Cuma günü hürmetine bizlere hayırlı kapılar aç. Hayırlı Cumalar…

Her "cuma" bir huzur her sabah bir umuttur! Huzurunuz ve umudunuz daim dualarınız kabul olsun Hayırlı Cumalar.

Ya Rabbi! Sesimizi duyansın, hallerimizi bilensin. Açtık gönlümüzü sana, Sen imdat eyle, Sen affeyle, sen yollarımızı hayır eyle. HAYIRLI CUMALAR…

En güzel, en anlamlı, ayetli, hadisli, dualı, en yeni Cuma mesajları - Resim : 5

Allah'ım! Bana kendi sevgisini ve senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver. (Tirmizî, Deavât,73.) Cumanız mübarek olsun…

Allah'ım! Geçmiş ve gelecek, gizli ve açık bütün günahlarımı bağışla! Benim ilâhım Sensin. Senden başka ilâh yoktur. (Buhârî, Tevhîd, 35) Hayırlı cumalar.

Kıyamet o gün kopacaktır. Allah'a yakın hiçbir melek, hiçbir gök, hiçbir yer yoktur, hiçbir rüzgar, hiçbir dağ ve taş yoktur ki, kıyametin kopmasına sahne olacağı için Cuma gününün heybetinden korkmasın. (Buhari, İ. Ahmed)

Sevaplar içinde cuma günü ve gecesinde yapılandan daha kıymetlisi, günahlar içinde de, cuma günü ve gecesinde işlenilenden daha kötüsü yoktur. (Ramuz) Cuma günü günah işlemeden geçerse, diğer günler de selametle geçer. (İ.Gazali)

En güzel, en anlamlı, ayetli, hadisli, dualı, en yeni Cuma mesajları - Resim : 6

Cuma günü, kuşlar, vahşi hayvanlar birbirine, "Selam size, bugün Cumadır" derler. (Deylemi) Cuma diğer Cumaya kadar ve fazladan üç gün içinde işlenen günahlara kefaret olur. Çünkü iyi bir amel işleyene on kat sevap verilir. (Taberani)

CUMA DUALARI

Mübarek Cuma günü “La ilahe illa ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdi ya zel celali vel ikram” duası edilir ve eden kişi Allah’tan isterse, duanız mutlaka karşılık bulacaktır.

Cuma günü akşam ezanından 45 dakika önce “Ya Meliki Muktedir sin Allah’ım bana yardım et” duası yüz (100) defa tekrarlanırsa, kişi derdinden ve sıkıntısından kurtulur.

Cuma günü namazdan önce abdestli şekilde, kalbinden dünya düşüncelerini çıkarmış ve temiz elbiseler ile iki yüz (200) kerre “Yâ Allahü el-mahmûdü fî fiâlihi” denirse, Allahü teâlâ söyleyen kişiyi hastalığından kurtarır ve şifa verir.

Cuma günü “Sen’den başka hiçbir ilâh yoktur. Ey Hannân, ey Mennân, ey gökleri ve yeri en güzel şekilde yaratan, ey Celâl ve ikrâm sâhibi!” duası okunur ise Allah(C.C) okuyan kişiye muhakkak karşılığını verir.

Cuma namazından sonra kişi oturduğu yerden kalkmadan yüz kere “Azîm olan yüce Allah’ı hamd ile tesbîh ederim. Allah’tan beni affetmesini isterim” der ise diyen kişinin yüz bin günahı, anne ve babasının yirmi dört bin günahını Allah(c.c) affeder.

En güzel, en anlamlı, ayetli, hadisli, dualı, en yeni Cuma mesajları - Resim : 7

Cuma namazından sonra “Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu’îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke” duasını okuyan kişiyi Allahü teala başkasına muhtaç etmez ve hiç beklemediği yerden rızkını verir.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN CUMA DUALARI

Allah'ım! Darlıktan ve üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun sıkıntısından ve insanların baskısından sana sığınırım. (Cem'ul Fevaid)

Allah'ım! Fayda vermeyen ilimden, katına yükselmeyen (kabul olunmayan) amelden, huzur bulmayan kalpten ve kulak verilmeyen duadan sana sığınırım." (Taberani)

El Ahzab Sûresi 56. ayet-i kerimede Allah-ü Teâlâ buyurmaktadır ki; "Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere salât ederler, O' nu överler. Ey iman edenler! Siz de O'nu övün ve O'na salât ve selam edin, O' na gönülden teslim olun.

En güzel, en anlamlı, ayetli, hadisli, dualı, en yeni Cuma mesajları - Resim : 8

Allah’ım! Cehennem azabından, kabir azabından, Mesih ve Deccal’ın fitnesinden, hayat ve ölüm fitnesinden Sana sığınırım. (Kütüb-i Sitte)

Lanetlik şeytandan Ulu Allah'a sığınırım. O tüm varlıkları hükmü altında tutar ve sınırsız derecede cömerttir.

Palu ailesinin damadı Tuncer Ustael mahkemede konuştu Meral Akşener hastaneye kaldırıldı İsveç Meclis Başkanı'nın Türkiye ziyareti iptal edildi Özel okullara soruşturma