Cübbeli Ahmet İsmailağa'dan ayrılarak Kadiri tarikatı şeyhi mi oldu? İddialara cevap verdi

İsmailağa tarikatının önde gelen isimlerinden olan Ahmet Mahmut Ünlü, Kadiri tarikatına geçti iddiaları gündeme geldi. Cübbeli Ahmet, iddialara yanıt verdi.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün paylaşılan görüntüsü gündem oldu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüye göre Ünlü, içinde bulunduğu İsmailağa tarikatından ayrılarak Kadiri tarikatı şeyhi oldu. Videoda, "Elhamdülillah Cübbeli Hocamız da Kadiri Şeyhi oldu" ifadeleri izleyenler tarafından dikkat çekti.

Cübbeli Ahmet İsmailağa'dan ayrılarak Kadiri tarikatı şeyhi mi oldu? İddialara cevap verdi - Resim : 1

ANLAŞMAZLIK MI ÇIKMIŞTI?

İsmailağa cemaatinin 93 yaşındaki lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından tarikatın liderinin kim olacağına dair birtakım anlaşmazlıkların yaşandığı iddia edilmişti.

Cemaatin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet de yaşanan tartışmalara katılıp; "Mahmûd Efendi Hazretlerimizin, post-u şerifi üzerindeki sıcaklığı henüz taze iken kendisinin: "Onu bana yaklaştırmayın, o şeytandır" buyurduğu Hüsnü Kılıç'ın Efendi Hazretlerimizin makamını işgal etmesine daha ne kadar tahammül edeceğiz" demişti.

Cübbeli Ahmet İsmailağa'dan ayrılarak Kadiri tarikatı şeyhi mi oldu? İddialara cevap verdi - Resim : 2

KADİRİ TARİKATINDAN İCAZET

Nakşibendi tarikatına bağlı İsmailağa Cemaati'nde hoca olan Cübbeli Ahmet'in, Şeyh Ubeydullah El Kadiri'den 'Kadiri Tarikatı şeyhlik icazeti' aldığına dair görüntüler paylaşıldı. Şeyhlik icazet belgesinde Cübbeli Ahmet Hoca'nın ismi "Şeyh Ahmet Mahmut Yusuf el Mulaggabi Cübbeli el Kadiri" olarak yer aldı.

Cübbeli Ahmet İsmailağa'dan ayrılarak Kadiri tarikatı şeyhi mi oldu? İddialara cevap verdi - Resim : 3

İDDİALARA YANIT: AĞZIMDAN BİR ŞEY DUYMADAN İNANMAYIN

Cübbeli Ahmet, sosyal medyada gündem olan iddialara yanıt verdi. Cübbeli, "Ağzımdan bir şey duymadan inanmayın" dedi.

Altaylı'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözler PKK'nın sözde Zagros sorumlularından Ferit Yüksel etkisiz hale getirildi Asel bebekten acı haber geldi Bombalı saldırı hazırlığındaki 5 PKK'lı yakalandı