Çorum'da 13 Yaşındaki Çocuğun Silahla Yaralanması Davasında Hapis Cezası Verildi

Çorum'da çocuğun silahla yaralanmasına neden olan akrabalara toplam 10 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Çorum'da 13 Yaşındaki Çocuğun Silahla Yaralanması Davasında Hapis Cezası Verildi

Çorum'un Bayat ilçesinde, 13 yaşındaki çocuk E.Ş.A'nın başından silahla yaralanmasıyla ilgili olarak yargılanan 3 akrabasından 2'sine 10 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası verildi. Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanıklar Berivan Topal (21) ve E.Ş.A'nın babasının amcası Sadık Topal (52) tutuklu olarak cezalandırıldı.

Olayın Gelişimi

Olay, 7 Temmuz 2022 tarihinde Bayat ilçesinin Çamlıgüney köyünde meydana geldi. E.Ş.A, arazide başından vurulmuş halde bulundu ve hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin 68'inci gününde, E.Ş.A, babasının amcası ve kuzenleri tarafından yaralandığını ifade etti.

Duruşmada Savunmalar ve Verilen Cezalar

Duruşma sırasında Sadık Topal, olayla ilgisi bulunmadığını belirterek beraatini talep etti. Berivan Topal ise uzun süre tutuklu kaldığı için psikolojik durumunun bozulduğunu öne sürdü. Mehmet Topal (23) ise olay günü başka bir yerde bulunduğunu ifade etti.

Sanıkların avukatları, müvekkillerinin suçlamalarınasomut bir delil olmadığını söyleyerek beraatlerini istedi. Mahkeme, Sadık Topal ve Berivan Topal'ı 10 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Ancak tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak tahliyelerine karar verildi. Mehmet Topal ise beraat etti.

Sonuç

Olay sonrası açılan davada sanıklara verilen cezalar, toplumda infial yaratırken, mahkeme heyeti kararında somut delillerin eksikliğini vurguladı.

Çorum'un Bayat ilçesinde, 13 yaşındaki çocuğun başından silahla yaralanmasıyla ilgili yargılanan 3...

Çorum'un Bayat ilçesinde, 13 yaşındaki çocuğun başından silahla yaralanmasıyla ilgili yargılanan 3 akrabasından 2'si 10 yıl 3 ay 22'şer gün hapis cezasına çarptırıldı. Polis, sanık ve mağdur yakınlarının da takip ettiği davanın görüldüğü adliye binası önünde güvenlik önlemi aldı.

Van'da Kayıp Öğrenci İçin Aramalar Devam Ediyor Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddetle Mücadele Çağrısı Uzmanı incel şiddeti anlattı Ekmek Fiyatlarında Değişiklik Yok, Tehlike Sinyalleri Var