Çin’e gerçekleştirdiği pamuk ihracatı ile adından söz ettiren DCT Trading Hedging Stratejileri Semineri düzenledi

Dünya pamuk üretiminde ilk 5 ülke arasında yer alan Çin’e gerçekleştirdiği pamuk ihracatı ile adından söz ettiren DCT Trading, emtia alanında kurumsal düzeyde satış, ticaret, takas, saklama ve varlık finansmanı hizmetleri sunan Amerikan şirketi StoneX Group Inc. Risk Yönetim Danışmanı Valentin Olah’ı düzenlediği “Pamuk Piyasasının Küresel Görünümü ve Hedging Stratejileri Semineri” için Türkiye’ye getirdi.

Çin’e gerçekleştirdiği pamuk ihracatı ile adından söz ettiren DCT Trading Hedging Stratejileri Semineri düzenledi
  • 21 Şubat 2024 Çarşamba günü JW Marriott Hotel Istanbul Marmara Sea, Ataköy’de gerçekleşen seminerde pamuk üreticileri ve pamuk ham maddesi bazlı üretim yapan iş ortaklarına yönelik özel bir seminer düzenleyen DCT Trading Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet seminerde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
Bundan 21 yıl önce 10 bin dolar sermaye ile kurduğum DCT Trading’i bugün global arenada tanınan, saygın bir marka olarak görmekten gurur duyuyoruz. Her yıl istikrarlı bir şekilde büyümemizde tüm paydaşlarımızla karşılıklı güven ve deneyim paylaşımının önemli etkisi olduğu açıktır. Sadık Ahmet: Faaliyetlerimiz sadece pamuk ticareti ile sınırlı kalmayacak benzer türev ürünler ve gıda ile emtia ticaretimizi büyüteceğiz. Pamuk üretimi depolanması ve katma değerli hale getirilmesi konularında da yeni yatırım hazırlığı içerisindeyiz. Pamuk endüstrisinin yüzyıllardır tüm dünyada stratejik bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Sadık Ahmet, DCT Trading bu vizyon ve perspektifle çalışmaya devam ederek global pazardaki yerini güçlendirmeye devam edecektir.

Çin’e gerçekleştirdiği pamuk ihracatı ile adından söz ettiren DCT Trading Hedging Stratejileri Semineri düzenledi - Resim : 1

PAMUK, DÜNYA GENELİNDE ÖNEMLİ BİR EMTİA ÜRÜNÜDÜR

  • Pamuk, dünya genelinde önemli bir emtia ürünüdür.
  • Bu değerli ürün en yaygın şekilde tekstil endüstrisinde kullanıldığı gibi, yağ, yem ve ilaç endüstrilerinde de kullanılmaktadır.
  • Pamuk bir çok ülke için önemli gelir kaynağı olan ve büyük ekonomik değere sahip bir emtia olma özelliğini de taşıyor.
  • Böylesine önemli bir emtia alımı ve satımının yapıldığı global piyasa da üreticiler ve yatırımcılar için kritik bir öneme sahiptir.

Çin’e gerçekleştirdiği pamuk ihracatı ile adından söz ettiren DCT Trading Hedging Stratejileri Semineri düzenledi - Resim : 2

  • Pamuk fiyatlarındaki değişkenlikler bilhassa yatırım fonları tarafından yakından takip edilmektedir.
  • DCT Trading olarak bugün paydaşlarımızı 100 yıllık tarihi ile uluslararası alanda kurumsal finans hizmetleri sunan Amerikan şirketi StoneX Group Inc. Risk Yönetim Danışmanı Valentin Olah ile bir araya getirdik diyen DCT Trading Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet, "Valentin Olah’ın bugün düzenlemiş olduğumuz “Pamuk Piyasasının Küresel Görünümü ve Hedging Stratejileri Semineri”nde paylaştığı bilgiler ve pamuk piyasasına yönelik değerlendirmeleri ile paydaşlarımız uluslararası piyasalarda ticari risk yönetimi beceri ve kabiliyetlerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda önemli bilgiler edindiler. Uluslararası pamuk piyasasının takibi ve risk yönetimi önemli bir konu. Bu nedenle Türkiye’deki paydaşlarımızın ticari ve finansal risklerini en aza indirmeleri konusunda uluslararası kabiliyetlerini geliştirmelerine katkı sağlamak açısından bu semineri düzenledik. DCT Tranding olarak Türkiye pamuk piyasası aktörlerinin sürdürülebilir üretim ve satış kanallarında söz sahibi olmaya devam edebilmesi için pamuk sektörüne yönelik düzenlediğimiz bu nitelikte seminerleri ilerleyen dönemlerde de devam ettirerek sektörümüzün bilgilenmesine ve gelişimine katkı sunmaya devam edeceğiz." diyerek konuşmasını tamamladı.

Çin’e gerçekleştirdiği pamuk ihracatı ile adından söz ettiren DCT Trading Hedging Stratejileri Semineri düzenledi - Resim : 3

  • Valentin Olah Hakkında:

    Stonex: Avrupa, Asya ve Güney Amerika bölgelerinin pazarlarına odaklanan Valentin, pamuk piyasasında uzmanlaşmıştır.
  • Finans sektöründe altı yıl deneyimi bulunmakta olup, bunun beş yılını fiziksel piyasa ve emtia türevlerine adamıştır.

Çin’e gerçekleştirdiği pamuk ihracatı ile adından söz ettiren DCT Trading Hedging Stratejileri Semineri düzenledi - Resim : 4

  • Ayrıca, Florida Uluslararası Üniversitesi'nden Finans ve İşletme Yönetimi bölümünden mezun olmuş ve 2019'da Memphis, Tennessee'deki ACSA (Amerikan Pamuk Taşıyıcılar Birliği) tarafından düzenlenen Pamuk Okulu programını tamamlamıştır.
  • Uluslararası Pamuk Birliği - ICA'nın kurumsal üyesidir.
Yapay zeka teknolojisi ile yüzde 70'e varan su tasarrufu sağlanacak Galata Kulesi ziyarete kapandı Hava Kuvvetlerinde FETÖ temizliği Akşener'in 'Demleniyorlar' sözlerine yanıt verdi: Delirdiniz mi?