Çiftçi kredisi şartları neler, başvurusu nereden yapılır?

Çiftçi kredisi şartları ve başvurusu araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Çiftçi destek kredisi" açıklaması sonrasında çiftçi kredisi şartları nedir, başvurusu nereden yapılıyor merak ediliyor. İşte çiftçi destek kredisi hakkında detaylı bilgiler...

Çiftçi kredisi şartları neler, başvurusu nereden yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çiftçi Destek Kredisi" uygulamasını hayata geçirileceğinin müjdesini vermişti. Açıklama sonrasında çiftçiler, kredi detaylarını, başvuru şartlarını, başvurunun nerede yapılacağını araştırmaya başladı. Peki, çiftçi kredi şartları neler, başvuru nereden, nasıl yapılıyor?

ÇİFTÇİ KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İlk olarak Çiftçi Destek Kredisi'ni uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Bu krediyi çiftçilerimiz, hasat dönemine kadar yapacakları her türlü harcamaları için kullanabilecekler. Böylece çiftçilerimiz gelir elde edemedikleri dönemdeki ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecekler. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek bu kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır." sözleri ile çiftçi destek kredisi şartlarını açıkladı.

ÇİFTÇİ KREDİSİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIYOR?

Tarım Borç Transferi Kredisi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu krediyle başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Bankamızda sağlayacağımız uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Üst limiti 5 milyon lira olacak bu kredinin de faiz oranı yüzde 9,75 ve vadesi 60 aydır. Önümüzdeki günlerde Ziraat Bankamız yanında Ziraat Katılımın da çiftçilerimize düşük maliyetli finansman sağlayabilmesini temin edecek bir düzenlemeyi inşallah hayata geçireceğiz." dedi.

Deprem mi oldu? Nerede deprem oldu? Ege Denizi Midilli Adası'nda deprem Sinan Sardoğan kimdir, kaç yaşında? Yunan Sahil Güvenlik botundan Ege’de tahrik