CHP'ye 'akraba partisi' diyen Fatih Portakal'dan sert eleştiriler: Bu nasıl siyasi parti?

Fatih Portakal, CHP'deki kongreler ve delege yapısı üzerinden partiyi eleştirdi. CHP'nin bir 'sülale boyu akraba partisine' dönüştüğünü söyleyen Portakal, "Delegeler arasında amcalar, teyzeler, yeğenler var. Genel başkan yardımcısı Zeynel Emre'nin teyzesi gibi bir sürü isim var. Bunlar 4-5 Kasım'da Kılıçdaroğlu'na oy verecek. Böyle anti demokratik liste mi olur ya? Bu nasıl bir siyasi parti?" dedi.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından kurultaya hazırlanan CHP'de, il ve ilçe kongreleri yapılıyor.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı’nın 4-5 Kasım'da yapılacağı açıklandı. Parti Meclisi'nin yarın toplanması ve kurultay tarihi kararını onaylaması bekleniyor.

CHP genel başkanlığı koltuğuna şu ana kadar Özgür Özel ve Örsan Öymen talip oldu. "Yapılacak kurultayda da ben aday olmak için başvurmam, dilekçe vermem. Örgüt yeniden aday gösterirse aday olurum" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yarışta yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Fatih Portakal, Sözcü TV'deki yayınında, CHP'de kavgalarla gündem olan kongreler ve delege yapısı üzerinden partiyi eleştirdi.

CHP'nin bir sülale boyu akraba partisine dönüştüğünü söyleyen Portakal, "Delegeler arasında amcalar, teyzeler var. Genel başkan yardımcısı Zeynel Emre'nin teyzesi gibi bir sürü isim var. Bunlar 4-5 Kasım'da Kılıçdaroğlu'na oy verecek. Böyle anti demokratik liste mi olur ya? Bu nasıl bir siyasi parti?" diye konuştu.

"CHP'DE SEÇİMLER ANTİ DEMOKRATİK YAPILIYOR"

Portakal, seçimlere blok listelerle gidilmesinin anti demokratik olduğunu söyleyip, "Genel merkez hangi adayı seçeceksin derse onu seçiyorsunuz. Çarşaf liste öyle değil, demokratik bir liste. genel merkez ya da muhalif destekli kişilerin üzerini çizebiliyorsunuz." dedi.

Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a samimi veda TÜBİTAK'ta patlama: Bir kişi hayatını kaybetti Öztrak: AK Parti'nin oyu yüzde 30'un altına indi Zincir markette küflenmiş kek ele geçirildi