CHP'li CHP'li milletvekili Yunus Emre'nin canlı yayında özerklik hakkındaki açıklamaları tepki topladı

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre katıldığı canlı yayındaki sözleriyle gündem oldu. Emre "Yerel yönetimler ile özerklik konusu çarpıtılıyor. Zaten hali hazırda bunların fiili bir anlamı yoktur. Bu emin olun Türkiye'yi bölecek olan bir şey değildir aksine daha da güçlendirecek olan bir şeydir. Geldiğimizde iktidara hemen göreceksiniz" dedi.

HDP'nin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Millet İttifakına desteğini açıklamasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin canlı yayında kullandığı ifadeler gündem oldu.

HDP'nin 11 maddeyi içeren tutum belgesinde yer alan 'yerel yönetim/özerklik ve kayyum uygulamalarının son bulması' şartının uygulanmasına yönelik açıklamalarda bulunan milletvekili Yunus Emre, "Belediyeler konusu çok kritik. Kayyum atamaları çok yanlış. Türkiye'de yerel yönetimlerin güçlenmesi sadece Kürt sorununun çözümü bakımından değil, Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi bakımından da çok önemlidir." dedi.

Emre, "Yerel yönetimler ile özerklik konusu çarpıtılıyor. Zaten hali hazırda bunların fiili bir anlamı yoktur. Bu emin olun Türkiye'yi bölecek olan bir şey değildir aksine daha da güçlendirecek olan bir şeydir. Geldiğimizde iktidara hemen göreceksiniz" sözleriyle tepki çekti.

HDP CHP
İYİ Parti'de milletvekili aday adayı sayısı açıklandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasına ilişkin açıklama İşte yeni Antakya! Depremzede vatandaştan Kılıçdaroğlu'na sert tepki