CHP'de İstanbul savaşı! Kılıçdaroğlu'nun adayı değişimcilere demediğini bırakmadı

14 ve 28 Mayıs’ta yaşanan hezimet dolu seçimlerinin ardından CHP kendine gelebilmiş değil. Kurultay'a giden süreçte CHP'nin en çok üye ve delegesinin bulunduğu İstanbul için adaylar belli oldu. CHP İstanbul İl Başkan adayı Cemal Canpolat, partisinin il binası önünde yaptığı açıklamada, 'değişim' çağrılarının hedefi haline gelen Kemal Kılıçdaroğlu'na arka çıktı.

CHP'de İstanbul savaşı! Kılıçdaroğlu'nun adayı değişimcilere demediğini bırakmadı

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, kongrede İstanbul il başkanlığına aday olacağını açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başlatılan 'değişim' hareketinin öncülerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun destek verdiği Çelik'e karşı ise Genel Merkez, eski İl Başkanı Cemal Canpolat'ı aday gösterdi.

CHP'de İstanbul savaşı! Kılıçdaroğlu'nun adayı değişimcilere demediğini bırakmadı - Resim : 1
GENEL BAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde adaylığını resmen ilan eden ve gündeme dair açıklamalarda bulunan Canpolat, 'Kılıçdaroğlu ile yenileneceğiz' mesajını verdi.

CHP'de İstanbul savaşı! Kılıçdaroğlu'nun adayı değişimcilere demediğini bırakmadı - Resim : 2

"İlçe başkanlarımızı sahipsiz bırakmayacak ve örgütümüze sahip çıkacağız." diyen Canpolat "Sayın genel başkanımıza sahip çıkacağız, yenilenmeyi sayın genel başkanımız ile yapacağız. Genel Başkanımızın 3-4 TV eliyle itibarsızlaştırılmaya çalışılmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"İŞ BULMAK İÇİN İYİ PARTİ KAPILARINDA GEZMEYECEĞİZ"

Cemal Canpolat'ın açıklamasında Ekrem İmamoğlu'na mesaj olarak algılanan "CHP'liler belediyede işe gitmek için İYİ Parti'nin kapılarında gezdirilemez" ifadeleri dikkat çekti. Canpolat "CHP'lilerin belediyelerde iş bulabilmek için İYİ Parti'nin kapılarına gitmek zorunda bırakılmasına son vereceğiz. İlçe başkanlarımızı sahipsiz bırakmayacak ve örgütümüze sahip çıkacağız." dedi.

CHP'de İstanbul savaşı! Kılıçdaroğlu'nun adayı değişimcilere demediğini bırakmadı - Resim : 3

HEDEFTE İYİ PARTİ DE SALLADI

Sözlerinin devamında ittifak ortakları İYİ Parti'ye de göndermelerde bulunan Canpolat, "CHP’lilerin belediyelerde iş bulabilmek için İYİ Parti'nin kapılarına gitmek zorunda bırakılmasına son vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu'ndan Öztrak'a: Yenildikçe zekası açılıyor Selçuk Bayraktar'dan 'siyasete girecek misiniz' sorusuna yanıt Mısır Büyükelçisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu sundu Bakan Fidan, Ermenistan Dışişleri Bakanı ile görüştü