CHP'de İstanbul için musluklar açıldı! 'Değişimciler' ve 'Kemalcilerin' delege savaşı

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerinde hezimete uğrayan CHP'de yaklaşan kurultay öncesi İstanbul İl Başkanlığı için adaylık borsası kızıştı, delegeler markaja alındı. 8 Ekim'de gerçekleştirilecek olan İstanbul İl Kongresi öncesi genel merkez kanadının Cemal Canpolat için, değişimcilerin ise Özgür Çelik için delegeleri ablukaya aldığı ortaya çıktı.

CHP'de İstanbul için musluklar açıldı! 'Değişimciler' ve 'Kemalcilerin' delege savaşı

CHP'de usulsüzlüklerin ve skandalların merkezi haline gelen kongreler süreci, yeni bir krize daha hazırlanıyor. 8 Ekim'de gerçekleştirilecek olan İstanbul İl Kongresi öncesi genel merkez kanadının Cemal Canpolat için, değişimcilerin ise Özgür Çelik için delegeleri ablukaya aldığı ortaya çıktı.

CHP'de İstanbul için musluklar açıldı! 'Değişimciler' ve 'Kemalcilerin' delege savaşı - Resim : 1

Özellikle söz sahibi delegeler için iki kanadın da muslukları açtığı öğrenilirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Çelik'e destek bulabilmek için belediye yöneticilerini bile devreye sokup partililere vaatlerde bulunduğu iddia edildi.

CHP'de İstanbul için musluklar açıldı! 'Değişimciler' ve 'Kemalcilerin' delege savaşı - Resim : 2

ÖZKOÇ-GÜNAYDIN MÜCADELESİ

Genel merkezin İstanbul'daki delege faaliyetlerini Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç liderliğinde yürüttüğü bildirilirken, değişimcilerin ise Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın rehberliğinde çalıştığı iddia ediliyor.

CHP'de İstanbul için musluklar açıldı! 'Değişimciler' ve 'Kemalcilerin' delege savaşı - Resim : 3

İki kanadın da el yükseltmek için söz sahibi delegelere vaat üstüne vaat sunduğu bildirildi. Özellikle parti kurmaylarının öncü konumdaki delegelere örgüt içinde makam-mevkii teklif etmekten dahi geri durmadığı ortaya çıkarken, İBB yöneticilerinin ise Özgür Çelik'in il başkanı seçilmesi halinde partililere belediyedeki tüm kişisel işlerini çözme ve destek olma sözü verdiği öne sürüldü.

CHP'de İstanbul için musluklar açıldı! 'Değişimciler' ve 'Kemalcilerin' delege savaşı - Resim : 4

KAFTANCIOĞLU DA DEVREDE

Sabah'ın haberine göre; CHP'nin mevcut il başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da kongrede Özgür Çelik ve İmamoğlu cephesinin kaybetmesi için faaliyetler yürüttüğü ve birçok delege ile görüştüğü bildirildi.

CHP'de İstanbul için musluklar açıldı! 'Değişimciler' ve 'Kemalcilerin' delege savaşı - Resim : 5

İstanbul'un yönetimi konusunda İmamoğlu ile uzun süredir husumetli olan Kaftancıoğlu'nun, Cemal Canpolat'tan yana taraf olduğunu açıkça söylediği öğrenildi.

CHP'de İstanbul için musluklar açıldı! 'Değişimciler' ve 'Kemalcilerin' delege savaşı - Resim : 6

Bir önceki il kongresinde Canpolat'a karşı yarışan ve kendisini mağlup eden Kaftancıoğlu, o dönemden bu yana Canpolat destekçilerinin ağır suçlamalarına maruz kalıyordu. İmamoğlu ve değişimcilerin önünü kesebilmek için ikilinin bu kez aynı safta buluşmuş olması dikkat çekti.

Küçükçekmece'de tekstil atölyesinde yangın! Mahkeme cani teyze için kararını verdi! Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden önemli açıklama! Depremde 11 kişiye mezar olan bina ile ilgili şok ifadeler