CHP ve SPD Arasında Tarihi Siyasi İşbirliği Mutabakatı İmzalandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında kapsamlı bir siyasi işbirliği mutabakatı imzalandı.

CHP ve SPD Arasında Tarihi Siyasi İşbirliği Mutabakatı İmzalandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Almanya'nın Sosyal Demokrat Partisi (SPD), önemli bir siyasi işbirliği mutabakatı imzaladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, imza töreninde SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı.

Özel: İlişkilerimizi Derinleştireceğiz

Basın açıklamasında, imzalanan mutabakatın iki partinin ilişkilerini artırmakla kalmayıp, iki ülkenin halkları için de yeni fırsatlar sunacağını belirten Özgür Özel, "Bu mutabakat metni, sadece partilerimizin işbirliğini değil, aynı zamanda ortak geleceğimizi de yeniden tanımlıyor," dedi. Ayrıca, CHP'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik konusundaki kararlılığını ve bu bağlamda SPD'nin desteğini vurguladı.

Klingbeil: Türkiye’nin Önemi Büyüyor

Öte yandan, Lars Klingbeil Türkiye'nin jeopolitik önemine dikkat çekerek, güvenlik alanında iki ülkenin işbirliği olanaklarını değerlendirdi. Klingbeil, "Türkiye’nin, son dönemdeki dış politikasının önemi arttı. CHP'nin Avrupa’ya yönelik olumlu tutumunu takdir ediyoruz," dedi.

İlişkilerin Geleceği

CHP lideri Özgür Özel, Türkiye-Almanya ilişkilerinin kurumsal temellere dayalı olarak gelişeceğini ve iki ülke arasındaki köklü ilişkilerin bundan sonra daha da güçleneceğini ifade etti. "Mülteci konusunda Avrupa'nın bütünüyle hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz," dedi.

Bu önemli mutabakat, iki parti arasındaki işbirliğini güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda Avrupa'daki gelişmeleri de olumlu yönde etkileyebilecek yeni fırsatlar doğuracak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel (sağda) ile Alman Sosyal Demokrat Parti...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel (sağda) ile Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil (solda), CHP Genel Merkezi'nde "Siyasi İşbirliği" mutabakat metnini imzaladı. Özel ve Klingbeil, imzaların ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunup soruları yanıtladı.

Dijital Bağımlılık ve Aile Çalıştayı'nda Önemli Mesajlar Türkiye, Elektrikli Araç Şarj Ünitelerinde Avrupa'nın Lideri Yeni NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'nin Öncelikleri MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi